РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ,   26.06.    2011 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

         Левченски районен съд в съдебно заседание на _двадесет и шести юни_ две хиляди и единадесета година в състав:

 

                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ:ПАЛМИРА АТАНАСОВА

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

    ЧЛЕНОВЕ:

 

при секретаря _Я.Д._ и в присъствието на прокурора __, като разгледа докладваното от съдия Атанасова н.а.х.дело №_239_ по описа за _2011_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

         В Районен съд Левски е постъпила преписка по съставен акт за констатиране на дребно хулиганство против И.Ч. *** за това, че на 25.06.2011 г. около 15.30 часа, извършил непристойна проява към служител на РУП-Левски, изразяваща се в оскърбително поведение към него, без да е предизвикан по никакъв повод.

         Нарушителят е доведен в съдебно заседание и изслушан. В съдебно заседание са разпитани трима свидетели.

         Съдът, като прецени събраните по делото доказателства и материалите приложени към преписката, приема за установено следното:

         На 25.06.2011 г. около 15 часа се получил сигнал в РУП-Левски за възникнал семеен скандал в ***. Служителите от РУП-Левски – свидетелите К. и Т. – посетили мястото на скандала, където започнали да изясняват случая. Към момента на посещението скандалът бил преустановен, поради което служителите от РУП-Левски провели разговор с подалия сигнала Й.Ч.. Той им обяснил, че синът му И.Ч. е хвърлял посуда, чупил чаши и чинии. Свидетелят К. отишъл при И.Ч., който бил легнал в една от стаите и започнал да разговаря с него. По време на разговора в помещението влязъл и свидетелят Т., който е служител в РУП-Левски и е от ***. В обясненията си Ч. заявява, че под въздействие на алкохол, в полусънно състояние, афектиран от тежкото си социално и материално положение, както и от обстоятелството, че известно време преди случая свидетелят Т. е разговарял с него по повод постъпила информация срещу Ч., че евентуално е извършител на кражба, Ч. го обидил и напсувал. Възмутен от това поведение на Ч., свидетелят К. се обърнал към дежурния на РУП-Левски, за уточняване на последващите им действия, след което Ч. бил задържан и отведен в РУП-Левски.

         Тази фактическа обстановка се установява от показанията на разпитаните по делото свидетели, представената преписка и признанията на нарушителя.

Показанията на свидетелите си кореспондират, няма налице противоречие с обясненията им, дадени по преписката, приложена към съставения акт по УБДХ и съдът им дава вяра. Свидетелите не са заинтересовани от изхода на делото.

         С оглед на събраните по делото доказателства, съдът намира за установено, че на 25.06.2011 г., около 15.30 часа в *** И.Ч. *** е извършил с действията си акт на дребно хулиганство, за което следва да бъде наказан по реда на УБДХ.

Предвид степента на обществена опасност, съдът счита, че проявата е акт на дребно хулиганство и не представлява престъпление по смисъла на чл.325 от НК.

         Предвид изложеното, съдът счита, че на основание чл.6, ал.1, б.”а” във връзка с чл.1 от УБДХ на И.Ч. следва да бъде наложено административно наказание “глоба” в полза на държавата в размер на 100 лв. При определяне вида и размера на наказанието, съдът съобразява доброто процесуално поведение на Ч., обстоятелството, че съжалява и се разкайва за случилото се, извинява се на присъстващия в залата полицейски служител, тежкото му семейно, имотно и социално положение.

         На основание изложеното, съдът

Р Е Ш И:

         НА ОСНОВАНИЕ чл.6, ал.1, б.”а” във връзка с чл.1 от УБДХ НАЛАГА административно наказание на И.Ч. ***, ЕГН **********, ГЛОБА в полза на държавата в размер на СТО ЛЕВА.

         РЕШЕНИЕТО  подлежи на обжалване пред Плевенски окръжен съд в 15-дневен срок от днес.

 

 

                                               РАЙОНЕН СЪДИЯ: