РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ,  11.08.    2011 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

         Левченски районен съд в съдебно заседание на _единадесети август_ две хиляди и единадесета година в състав:

 

                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ:ПАЛМИРА АТАНАСОВА

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

    ЧЛЕНОВЕ:

 

при секретаря _Р.П._ и в присъствието на прокурора __, като разгледа докладваното от съдия Атанасова н.а.х.дело №_290_ по описа за _2011_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

         В Районен съд Левски е постъпила преписка по съставен акт за констатиране на дребно хулиганство против З.Г. *** за това, че на 17.07.2011 г. в гр. Левски  в кафе „П.”, извършил непристойна проява, изразяваща се в оскърбително поведение към сервитьора Б.Й., като му нанася удар с юмрук в областта на главата, с което е нарушил обществения ред и спокойствие.

         Нарушителят е доведен в съдебно заседание и изслушан. В съдебно заседание е разпитан един свидетел.

         Съдът, като прецени събраните по делото доказателства и материалите приложени към преписката, приема за установено следното:

         На 17.07.2011 г.  в гр.Левски в кафе „П.” З. се държал грубо със сервитьора Б.Й. и му нанесъл  удар с юмрук в областта на главата. В обясненията си З. заявява, че бил напсуван от пострадалия, с което той го предизвикал.

         Тази фактическа обстановка се установява от признанията на нарушителя и от представената преписка.

         С оглед на събраните по делото доказателства, съдът намира за установено, че действително на 17.07.2011 г. в гр. Левски З. е извършил с действията си акт на дребно хулиганство, за което следва да бъде наказан по реда на УБДХ.

Предвид степента на обществена опасност, съдът счита, че проявата е акт на дребно хулиганство и не представлява престъпление по смисъла на чл.325 от НК.

         Предвид изложеното, съдът счита, че на основание чл.6, ал.1, б.”а” във връзка с чл.1 от УБДХ на З.З. следва да бъде наложено административно наказание “глоба” в полза на държавата в размер на 200 лв. При определяне вида и размера на наказанието, съдът съобразява доброто процесуално поведение на З., пълните признания и съдействието, което оказва за установяване на фактическата обстановка, че съжалява и се разкайва за случилото се, тежкото му семейно, имотно и социално положение.

         На основание изложеното, съдът

Р Е Ш И:

         НА ОСНОВАНИЕ чл.6, ал.1, б.”а” във връзка с чл.1 от УБДХ НАЛАГА административно наказание на З.З. ***, ЕГН **********, ГЛОБА в полза на държавата в размер на ДВЕСТА ЛЕВА.

         РЕШЕНИЕТО  подлежи на обжалване пред Плевенски окръжен съд в 15-дневен срок от днес.

 

 

                                               РАЙОНЕН СЪДИЯ: