п р и с ъ д а

№ ________

гр. ЛЕВСКИ,   15.07.  2011 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд на  петнадесети юли  през две хиляди и единадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

       ПРЕДСЕДАТЕЛ:СТОЙКА МАНОЛОВА

                            ЧЛЕНОВЕ: 1. Д.В.

                                                  2. М.Н.

                                                            

при секретаря В.Д., в присъствието на прокурора Цветомир Папурков, като разгледа докладваното от съдия Манолова н.о.х.д. №_155 по описа на съда за 2011 год., и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимите Б.И., ***, ЕГН ********** и Г.Х. ***, ЕГН **********, за ВИНОВНИ в това, че на 01.01.2011г. в Затвора - Белене, в съучастие като извършители, извършили - подсъдимият Б.И. полово сношение и действия на полово удовлетворение, подсъдимият Г.Х. действия на полово удовлетворение, с лице от същия пол - П.А., с ЕГН **********, като употребили за това сила, поради което и на основание чл.157, ал.1, във вр. с чл.20, ал.2, във вр. с чл.55, ал.1, т.1 от НК ОСЪЖДА Б.И. на наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА в размер на ЕДНА ГОДИНА И ДВА МЕСЕЦА, което наказание да изтърпи при първоначален СТРОГ РЕЖИМ в затвор или затворническо общежитие от закрит тип.

На основание чл.157, ал.1, във вр. с чл.20, ал.2, във вр. с чл.55, ал.1, т.1 от НК ОСЪЖДА Г.Х. на наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА в размер на ЕДНА ГОДИНА, което наказание да изтърпи при първоначален СТРОГ РЕЖИМ в затвор или затворническо общежитие от закрит тип.

На основание чл.53, б.”а” от НК ОТНЕМА в полза на държавата приложените като веществени доказателства: 3 бр. пликове с иззета слюнка върху филтрираща хартия, които след влизане в сила на присъдата да бъдат унищожени.

Веществените доказателства: 1 бр. мъжки потник и 1 бр. слип, след влизане на присъдата да бъдат върнати на техния собственик П.А..

На основание чл.189, ал.3 от НПК ОСЪЖДА подсъдимите Б.И. и Г.Х. със снета по-горе самоличност да заплатят солидарно направените деловодни разноски в размер на 203.68лв. и подсъдимия Г.Х. направените деловодни разноски в размер на 325.10 лв.

ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

                                                                             ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                                                            СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.

 

                                                                                                        2.