ОПРЕДЕЛЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, 08.07. 2011 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд в ЗАКРИТО съдебно заседание на осми юли 2011 г. в състав:

                                    Председател :МАРГАРИТА ДИМИТРОВА

                               Съдебни заседатели:

при участието на секретаря и прокурора­­_, като разгледа докладваното от съдия Димитрова НАХД №251 по описа за 2011 год., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

В Районен съд гр.Левски е постъпила жалба от Н.К. ***, с ЕГН **********, против наказателно постановление №657/31.05.2011 г. на Началника на РУП – Левски.

            Съдът констатира, че депозираната жалба, срещу цитираното наказателно постановление е процесуално недопустима, поради което не следва да бъде разгледан спора по същество.

В наказателното постановление изрично е отразено, че същото не подлежи на обжалване, както и основанието за това. Съгласно разпоредбата на чл.189, ал.13 от ЗДвП, не подлежат на обжалване наказателни постановления, с които е наложена глоба до 50 лева включително. Видно от издаденото наказателно постановление е, че за нарушение на чл.21, ал.1 от ЗДвП, на жалбоподателя е наложено на основание чл.182, ал.1, т.2 от същия закон, административно наказание глоба в размер на 50 лева.

При това положение наказателното постановление е влязло в законна сила на основание чл.64, б.”а” от ЗАНН и жалбата, срещу него следва да бъде оставена без разглеждане като недопустима, а производството по делото – прекратено.

            Предвид гореизложеното, съдът

 

                                                            О П Р Е Д Е Л И:

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалбата на Н.К. ***, с ЕГН **********, против наказателно постановление №657/31.05.2011 г. на Началника на РУП – Левски, КАТО НЕДОПУСТИМА.

ПРЕКРАТЯВА производството по НАХД №251/2011 г. по описа на Районен съд гр. Левски.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване с частна жалба пред  Административен съд гр.Плевен в 14 – дневен срок от получаване на съобщението, че е изготвено.

 

                                                

   РАЙОНЕН СЪДИЯ: