ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ,   08.08.  2012 г.

Левченски районен съд в публично съдебно заседание на _осми август  2012 г.  в състав:

 

                  Председател:МАРГАРИТА ДИМИТРОВА

               Съдебни заседатели:

 

при участието на секретаря _В.Д._ и прокурора _  сложи за разглеждане _н.а.х.д.  222  по описа  за _2012_ год., докладвано от съдия _Димитрова.

На именното повикване в _9.45_ часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ П.Х. – уведомен от предното с.з. – явява се лично.

ЗА ОТВЕТНАТА страна по жалбата – редовно призовани – представител не се явява.

СВИДЕТЕЛЯТ И.М. – уведомен от предното с.з. – не се явява.

СВИДЕТЕЛЯТ К.Д. – нередовно призован – не се явява. На съда е известно от преходното съдебно заседание, че свидетелят се намира на школа в гр.София до 28.02.2013 г.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ – Да се даде ход на делото.

 

         Съдът намира, че няма процесуална пречка за даване ход на делото в дн.с.з., поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

ДАВА възможност на жалбоподателя да представи доказателства за наличие на уважителни причини за пропускане срока за обжалване на НП, съобразно дадените указания от предходното с.з.

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ – Имам болничен лист за други дати. Представям го болничният лист.

 

         Съдът констатира, че болничният лист, представен от жалбоподателя обхваща период на отпуск по болест от 04.05.2012 до 13.05.2012 г. С болничният лис е представена и направена констатация от НОИ РУ „СО” – гр.Ловеч, че същият се връща заедно с приложенията за корекция от органите на медицинската експертиза на работоспособността, поради грешна дата на регистрацията в лечебното заведение, липса на регистрационен номер в книгата на лечебното заведение и липса на печат на органа, издал болничният лист, поради което е отказано изплащане на парично обезщетение по този болничен лист на П.Х..

         Съдът счита, че следва да бъдат приети описаните по – горе документи в незаверени копия, като писмени доказателства по делото.

         Предвид гореизложеното съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

         ПРИЕМА писмо на НОИ РУ „СО” – гр.Ловеч и болничен лист №361/04.05.2012 г., издаден на името на П.Х..

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ – Нямам доказателства, че съм подал жалбата на 19.05.2012 г.

 

         Съдът, като взе предвид направената констатация в предходното с.з., че от служебно направена разпечатка от интернет се установява, че датата 19.05.2012 г. -  събота е обявен за работен присъствен ден, на която дата се заработва обявеният за почивен ден 25.05.2012 г., като взе предвид, че жалбата е подадена на 21.05.2012 г. и представените в дн..с.з., като писмено доказателство болничен лист, който не обхваща периода за обжалване на наказателното постановление, счита, че към дата 19.05.2012 г. жалбоподателят не е имал уважителна причина за пропускане на срока за обжалването му. Поради тази причина, съдът намира, че жалбата е подадена в РС – Левски, след изтичане на установения в закона 7 - дневен срок за обжалване, считано от датата на връчването на наказателното постановление – 12.05.2012 г. С оглед на това, жалбата се явява процесуално недопустима и настоящото съдебно производство следва да бъде прекратено. Спорът не следва да бъде разгледан по същество.

         Предвид гореизложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

         ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалбата на П.Х. срещу НП №189/06.04.2012 г. на н-к РУП – Левски, КАТО НЕДОПУСТИМА.

         ПРЕКРАТЯВА съдебното производство по н.а.х.д. №222/2012 г. по описа на РС - Левски.

         ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване с частна жалба пред Административен съд - Плевен в 14 – дневен срок, считано от днес.

         Протоколът написан в с.з., което приключи в 10.00 часа.

 

 

         СЕКРЕТАР:                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: