П Р И С Ъ Д А

№ ________

гр. ЛЕВСКИ, _16.07._ 2013 год.

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд на _шестнадесети юли_ през две хиляди и тринадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

       ПРЕДСЕДАТЕЛ:СТОЙКА МАНОЛОВА

    ЧЛЕНОВЕ: А.М.

                                                                                                А.И.

           

при секретаря Я.Д., в присъствието на прокурора Диана Мицканова, като разгледа докладваното от съдия Манолова н.о.х.д. №_282_ по описа за 2013 год., и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия П.Д.,  ***, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 15.03.2013г., в землището на с.Градище, област Плевен, като използвал МПС – л.а. „Рено *” с рег. № *, негова собственост, направил опит да отнеме чужди движими вещи – 50 броя плодникови рамки „Дадан Блат”, ведно с пчелните семейства в тях, на обща стойност 1500,00 лв., от владението на собственика И.И. от ***, като деянието останало недовършено по независещи от дееца причини, като до приключване на съдебното следствие в първоинстанционния съд  откраднатата вещ е заместена, поради което и на ОСНОВАНИЕ чл. 197, т.3, във вр. с чл.195, ал.1, т.4, във връзка с чл.194, ал.1, във връзка с чл.18, ал.1, във вр. с чл. 58а, ал.4, във вр. с чл. 55, ал.1, т.2, б.”б” от НК го ОСЪЖДА на наказание пробация,  при следните пробационни мерки:

- задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА, при периодичност за явяване и подписване на осъдения пред пробационен служител - два пъти седмично;

- задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА.

ПРИЗНАВА подсъдимия П.Д.  със снета по- горе самоличност за НЕВИНЕН по първоначално повдигнатото обвинение за извършено престъпление по чл.195, ал.1, т.4, във вр. с чл. 194, ал.1, във вр. с чл. 18, ал.1 от НК, поради което го ОПРАВДАВА.         

ПРИЗНАВА подсъдимия П.Д.  със снета по - горе самоличност за НЕВИНЕН  в това че на 15.03.2013г., в землището на с.Градище, област Плевен, противозаконно унищожил чужди движими вещи – 18 броя пчелни семейства на стойност 2700 лв., собственост на И.И. от ***, като с деянието са причинени значителни имуществени вреди, поради което и НА ОСНОВАНИЕ чл. 304, във вр. с чл.216, ал.5, предл.1, във връзка с ал.1 от НК ГО ОПРАВДАВА.

ОСЪЖДА на основание чл. 189, ал.3 от НПК подсъдимия П.Д. да заплати направените деловодни разноски в размер на 120 лв.

Веществените доказателства: 5 броя сандъци, опаковани с бели зеблени завивки и бяла лента с по 5 броя плодни рамки с пчели и 5 броя сандъци, опаковани с бели платна и с бяла лента вързани, опаковани, в които има по 5 броя рамки – плодникови рамки с пчелни семейства – предадени с протокол за отговорно пазене на И.И. – собственик – след влизане в сила на присъдата, ДА СЕ ВЪРНАТ на собственика.

ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15-дневен срок от днес.

 

                                                          ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                                СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.

                                                                                              

      2.