Р А З П О Р Е Ж Д А Н Е

        

Днес, 24.09.2013 г., в гр.Левски, Стойка Манолова, съдия-докладчик по НОХД № 331/2013 г. по описа на Районен съд гр. Левски, след като се запозна с материалите по делото, намира за установено следното:

НОХД №331/2013 г. по описа на Районен съд гр.Левски е образувано по внесен обвинителен акт от Районна прокуратура гр.Левски против М.А. ***. Повдигнатото обвинение е за престъпление по чл.183, ал.1 от НК, извършено в с.Буковлък, обл. Плевен.

         При това положение съдията – докладчик намира, че РС гр. Левски не е компетентен да разгледа и да се произнесе по внесения от Районна прокуратура обвинителен акт.

По силата на чл.36, ал.1 от НПК, делото е подсъдно на съда, в чийто район е извършено престъплението.

Според внесения обвинителен акт, разследваното престъпление е осъществено в с. Буковлък, обл. Плевен и това обстоятелство обвързва местната подсъдност на районния съд, в района на който е извършено  престъплението, а именно – РС гр. Плевен.

Предвид гореизложеното съдията - докладчик счита, че на основание чл.42, ал.2, във вр. с ал.1, във вр. с чл.36, ал.1 от НПК, следва да бъде прекратено съдебното производство по НОХД №331/2013 г. по описа на Районен съд гр.Левски и делото да се изпрати по подсъдност на Районен съд гр.Плевен, поради което съдът

 

        

                                               РАЗПОРЕДИ:

 

ПРЕКРАТЯВА съдебното производството по НОХД №331/2013г. по описа на Районен съд – гр.Левски.

ИЗПРАЩА ПО ПОДСЪДНОСТ НОХД №331/2013 г. по описа на Районен съд гр.Левски на Районен съд гр.Плевен.

 

 

                                              

                    СЪДИЯ - ДОКЛАДЧИК: