П Р И С Ъ Д А

 

№ ____

 

гр. ЛЕВСКИ, _22.08._ 2014 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски на _двадесет и втори август_ две хиляди и четиринадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

           СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:                                       

 

при секретаря _Р.П._, в присъствието на прокурора _Чавдар Мънев , разгледа докладваното от съдия _Атанасова_ наказателно _н.о.х.д.__225_ по описа за  2014 г.  и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И :

 

ПРИЗНАВА подсъдимия М.Т., ***, за ВИНОВЕН в това, че на 14.08.2014г. придобил и до 15.08.2014г. включително държал в частен дом /къща/, находяща се в ***, високорискови наркотични вещества от рода на конопа, в нарушение на установените от Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила с тегло на сухата тревиста маса – 1.673 гр. с концентрация на активния наркотично действащ компонент тетрахидроканабинол – 4.8% и на стойност 10.03 лв., определена по Постановление №23 на МС от 29.01.1998г., като деянието представлява маловажен случай – престъпление по чл.354а, ал.5 във вр. с ал.3, т.1 от НК.

На основание чл.78а от НК ОСВОБОЖДАВА М.Т., със сочена по-горе самоличност, от наказателна отговорност и МУ НАЛАГА наказание глоба в полза на държавата в размер на ХИЛЯДА ЛЕВА.

На основание чл.354а, ал.6 във вр. с чл.53, ал.2, б.”а” от НК ОТНЕМА в полза на държавата веществените доказателства: 1.573 грама суха тревиста маса  от рода на конопа /марихуана/, които се намират на съхранение в  РУП на МВР Левски и 1 бр.полиетиленов плик с № 2 /опаковки/, надписан и запечатан със силиконов печат – „105 – РДВР – ПЛЕВЕН“, които след влизане на присъдата в законна сила да се изпратят на Агенция Митници  за унищожаване.

ОСЪЖДА М.Т., със сочена по-горе самоличност, да заплати по сметка на ОД на МВР – Плевен направените деловодни разноски в размер на 46.98 лева, заплатени като възнаграждение на вещото лице.

         ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране пред Плевенски ОС в 7-дневен срок от днес.

 

                                              

                                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ: