ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ, 13.08. 2014 г.

Районен съд гр.Левски в публичното съдебно заседание на тринадесети август 2014 г. в състав:

          Председател: НАТАША ПАНЧЕВА

                          Съдебни заседатели:

 

при участието на секретаря Р.П. и прокурора Диана Мицканова сложи за разглеждане н.о.х.д. ­211 по описа за 2014 г. докладвано от съдия Панчева.

На именното повикване в 11:00 часа се явиха:

 

ПОДСЪДИМИЯТ Н.С. – явява се лично.

Снема самоличността на подсъдимия по л.к. №* ***.

ЯВЯВА СЕ адв. С.Х. – назначена за служебен защитник на основание чл.94, ал.1, т.9 от НПК, по бързо производство № ЗМ 78/2014г. по описа на РУП-Белене, пр.пр. №873/2014г. по описа на РП-Левски.

ЗА РП-ЛЕВСКИ – явява се прокурор Диана Мицканова.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

 

ПРОКУРОРЪТ – Моля да се даде ход на делото.

АДВ. Х. – Да се даде ход на делото.

ПОДСЪДИМИЯТ – Да се даде ход на делото.

 

СЪДЪТ НАМИРА, че няма процесуални пречки за даване ход на делото и разглеждане на постигнатото между страните споразумение,  поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

                                      ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО:

 

СНЕМА САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМИЯ:

Н.С. – ***, ЕГН **********.

 

На страните се разясняват правата по чл.274 и 275 от НПК.

 

ПРОКУРОРЪТ Не правя отвод на съдения състав и на секретаря, нямам искания относно хода на производството на този етап.

АДВ. Х. – Уважаема г-жо председател, не правя отводи на съдебния състав и на секретаря, нямам искания по хода на делото.

ПОДСЪДИМИЯТ – Не правя отводи, нямам нови искания, поддържам казаното от адвоката.

 

СЪДЪТ НАМЕРИ, че са налице предпоставките за откриване на съдебното следствие, поради което

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ОТКРИВА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ с докладване на споразумението:

ПРОКУРОРЪТ – Уважаема г-жо председател, пред настоящия съдебен състав беше внесен проект на споразумение за одобряване на същото по бързо производство № ЗМ 78/2014 г. по описа на РУП - Белене, пр.пр. №873/2014г. на РП-Левски. Депозираното пред Вас искане за одобряване на споразумението така, както е изготвено в проекта, не попада в хипотезата на чл.381, ал.2 от НПК, поради което се явява допустимо.

С деянието не са били причинени съставомерни вреди.

Проектът на споразумението включва и клауза относно разпореждане и със събраните веществени доказателства.

В рамките на така постигнатото между прокуратурата, защитата и обвиняемия споразумение, страните се съгласихме, че:

ПОДСЪДИМИЯТ Н.С., ЕГН **********, се признава за виновен в това, че на неустановен ден в периода от 30.09.2011г. до 05.08.2014г. в *, в недвижим имот, находящ се на ***, сам осъществил неправомерно присъединяване към водоснабдителната система, с което създал условия за непълно отчитане на потребената вода в имота.

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия С.. Извършено е виновно при форма на вината пряк умисъл.

Деянието съставлява престъпление по смисъла на чл.234в, ал.1 от НК.

Причинените с деянието имуществени вреди са несъставомерни по чл.234в, ал.1 от НК.

За извършеното престъпление на Н.С., ЕГН **********, се налага наказание при условията на чл.234в, ал.1, във вр. с чл.54, ал.1 от НК, във вр. с чл.66 от НК, а именно „лишаване от свобода” за срок от ТРИ МЕСЕЦА И „глоба” в размер на СТО И ПЕТДЕСЕТ ЛЕВА, като изтърпяването на наказанието „лишаване от свобода” се отлага на основание чл.66 от НК за срок от ТРИ ГОДИНИ.

Възпитателната работа се възлага на Районен инспектор при РУП – Белене.

Разноските по делото в размер на 40.00 лв. се възлагат на подсъдимия С..

Веществените доказателства – вещите, които принадлежат на подсъдимия и са послужили за извършване на престъплението: 1 бр. маркуч, бял на цвят, с дължина 100 см., с накрайници от двата му края /иззет с протокол за оглед на местопроизшествие/, на основание чл.53, ал.1, б.”а” от НК се отнемат в полза на държавата.

Уважаема г-жо председател, считам че така постигнатото споразумение не влиза в противоречие със закона и морала, поради което моля настоящия съдебен състав да го одобри във вида, в който го изложих.

 

ПОДСЪДИМИЯТ – Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам от разглеждане на делото по общия ред.

 

АДВ. Х.: Напълно сме съгласи със споразумението, моля да бъде прието и одобрено.

 

                                СПОРАЗУМЕЛИ СЕ:

 

ПРОКУРОР:                                   ЗАЩИТНИК:

/Д. Мицакнова/                              /адв. Х./

                                               

 

                                       ПОДСЪДИМ:

/Н.С./

 

СЪДЪТ НАМИРА, че преди пристъпване към одобряване на споразумението, следва да бъдат присъединени към доказателствата по делото писмените материали по проведеното досъдебно производство, поради което

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ПРИСЪЕДИНЯВА на основание чл.283 от НПК към доказателствата по делото писмените материали по бързо производство № ЗМ 78/2014г. по описа на РУП-Белене, пр.пр.№873/2014г. по описа на РП-Левски.

 

СЪДЪТ НАМИРА, че така постигнатото споразумение по реда на чл.382, ал.VІІ във вр. с чл.381, ал.V от НПК между Районна прокуратура - Левски, представлявана от прокурора Диана Мицканова и адвокат С.Х., като защитник на подсъдимия Н.С. и подсъдимия Н.С., е допустимо. Същото съдържа всички реквизити, визирани в разпоредбата на чл.381, ал.V от НПК и не противоречи на закона и морала, поради което и следва да бъде вписано в съдебния протокол и одобрено.

Наказателното производство по делото следва да бъде прекратено предвид постигнатото между страните споразумение.

Водим от горното и на основание чл.382, ал.VІІ във вр. с чл.381, ал.V от НПК, СЪДЪТ

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

          ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение постигнато по н.о.х.д.№211/2014г. по описа на РС-Левски (бързо производство № ЗМ 78/2014г. по описа на РУП-Белене, пр.пр.№873/2014г. по описа на РП-Левски) между РП-Левски, подсъдимия Н.С., ЕГН ********** и служебния му защитник адв. С.Х. ***, съгласно което:

ПОДСЪДИМИЯТ Н.С., ЕГН **********, се признава за виновен в това, че на неустановен ден в периода от 30.09.2011г. до 05.08.2014г. в *, в недвижим имот, находящ се на ***, сам осъществил неправомерно присъединяване към водоснабдителната система, с което създал условия за непълно отчитане на потребената вода в имота.

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия С.. Извършено е виновно при форма на вината пряк умисъл.

Деянието съставлява престъпление по смисъла на чл.234в, ал.1 от НК.

Причинените с деянието имуществени вреди са несъставомерни по чл.234в, ал.1 от НК.

За извършеното престъпление на Н.С., ЕГН **********, се налага наказание при условията на чл.234в, ал.1, във вр. с чл.54, ал.1 от НК, във вр. с чл.66 от НК, а именно „лишаване от свобода” за срок от ТРИ МЕСЕЦА И „глоба” в размер на СТО И ПЕТДЕСЕТ ЛЕВА, като изтърпяването на наказанието „лишаване от свобода” се отлага на основание чл.66 от НК да срок от ТРИ ГОДИНИ.

Възпитателната работа се възлага на Районен инспектор при РУП – Белене.

На основание чл.381, ал.5, т.6 от НПК страните се съласяват веществените доказателства по делото – вещите, които принадлежат на подсъдимия и са послужили за извършване на престъплението: 1 бр. маркуч, бял на цвят, с дължина 100 см., с накрайник от двата му края /иззет с протокол за оглед на местопроизшествие/ да бъдат отнети в полза на държавата на основание чл.53, ал.1, б.”а” от НК.

Разноските по делото в размер на 40.00 лв. се възлагат на подсъдимия С..

 

ПРОКУРОР:                ЗАЩИТНИК:             ПОДСЪДИМ:

(Д. Мицканова)           (адв. Х.)                      (Н. С.)

 

 

Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

          ОДОБРЯВА на основание чл.382 от НПК постигнатото по н.о.х.д.№211/2014г. по описа на РС-Левски (бързо производство № ЗМ 78/2014г. по описа на РУП-Белене, пр.пр.№873/2014г. по описа на РП-Левски) между РП-Левски, подсъдимия Н.С., ЕГН ********** и служебния му защитник адв. С.Х. *** споразумение съгласно което:

НА ПОДСЪДИМИЯ Н.С., ***, ЕГН **********, за извършено престъпление на неустановен ден в периода от 30.09.2011г. до 05.08.2014г. в *, в недвижим имот, находящ се на ***, сам осъществил неправомерно присъединяване към водоснабдителната система, с което създал условия за непълно отчитане на потребената вода в имота – престъпление по чл.234в, ал.1 от НК, СЕ НАЛАГА наказание ТРИ МЕСЕЦА „лишаване от свобода” при условията на чл.234в, ал.1, във вр. с чл.54, ал.1 от НК.

ОТЛАГА на основание чл.66 от НК изтърпяването на наказанието „лишаване от свобода” за срок от ТРИ МЕСЕЦА с ТРИ ГОДИШЕН ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК, и „глоба” в полза на държавата в размер на СТО И ПЕТДЕСЕТ ЛЕВА.

ВЪЗЛАГА възпитателната работа на Районен инспектор при РУП – Белене.

ОТНЕМА в полза на държавата на основание чл.53, ал.1, б.”а” от НК веществените доказателства – вещите, които принадлежат на подсъдимия и са послужили за извършване на престъплението: 1 бр. маркуч, бял на цвят, с дължина 100 см., с накрайник от двата му края /иззет с протокол за оглед на местопроизшествие/.

ОСЪЖДА Н.С., ЕГН ********** ***, да заплати направените разноски по досъдебното производство в размер на 40.00 лв. по сметка на ОД „Полиция” на МВР – Плевен.

          ПРЕКРАТЯВА на основание чл.24, ал.3 от НПК наказателното производство по н.о.х.д. №211/2014г. по описа на РС – Левски.

          ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

 

Протоколът написан в с.з. и приключи в 11:40 часа.

 

 

          СЕКРЕТАР:                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ: