П Р И С Ъ Д А

№ ________

гр. ЛЕВСКИ, _21.07.  2016 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски на _двадесет и първи юли  през две хиляди и шестнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

                        ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

                                   ЧЛЕНОВЕ: М.Н.

                                                        А.И.

 

при секретаря _В.Д., в присъствието на прокурора _Мая Тончева, като разгледа докладваното от съдия Манолова н.о.х.д. №_232_ по описа на съда за _2016  год. и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия Н.С.О., роден на ***г***, с постоянен и настоящ адрес ***, българин, български гражданин, с основно образование, ученик в ***, самостоятелна форма на обучение, неженен, не работи, неосъждан, ЕГН ********** за ВИНОВЕН в това, че на 28.11.2015г., в гр.Левски, обл.Плевен, като непълнолетен, но като разбирал свойството и значението на деянието и е могъл да ръководи постъпките си, по непредпазливост запалил имущество със значителна стойност 27020.00лв. – чужд имот, едноетажна обслужваща монолитна сграда в двора на ПГЛТП (бивша столова), със застроена площ 250 кв.м., състояща се от избени помещения, столова, помощни помещения и таван и покривна площ 168.76 кв.м., включваща двата етажа покрити с покривни керемиди от по 84.38 кв.м., подпокривна дървена конструкция 11.2 куб.м., скара за захващане на обшивката 250 м. покрита са капаци на била и ръбове 29м., находящ се на ул.”Антим І” №11, публична държавна собственост - акт №2456/11.06.2003г., одобрен от областен управител на област Плевен Н.М., в резултат на което са последвали значителни вреди на стойност 5697.28 лв. при изгарянето на покривната конструкция, поради което и на основание чл.331, ал.3, пр.2, във вр. с ал.1, във вр. с чл.330, ал.1, във вр. с чл.63, ал.1, т.4, във вр. с чл.55, ал.1, т.2, б.”б”, пр. последно, във вр. с чл.58а от НК го ОСЪЖДА на наказание ОБЩЕСТВЕНО ПОРИЦАНИЕ, което да бъде изпълнено чрез прочитане на присъдата по радиоуредбата на гр.Левски.

Веществените доказателства: 1 бр. шапка, 1 бр. черно яке, които се намират на съхранение в РУ на МВР – Левски, след влизане в сила на присъдата да се върнат на техния собственик – Н.С.О..

На основание чл.189, ал.3 от НПК ОСЪЖДА подсъдимия Н.С.О. със снета по-делото самоличност да заплати направените деловодни разноски на досъдебното производство в размер на 403.60 лв.

ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

 

                                                                             ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                                                            СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:1.

 

 

                                                                                                            2.