П Р И С Ъ Д А №

 

гр. ЛЕВСКИ,  01.09.  2016 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски на  първи септември  през две хиляди и шестнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

       ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

 

на секретаря И.П. в присъствието на прокурор Чавдар Мънев разгледа докладваното от съдия Атанасова н.д.о.х.324 по описа за 2016 г. и на основание данните по делото и закона

П Р И С Ъ Д И :

          ПРИЗНАВА подсъдимия К.С.З. роден на *** ***, с постоянен адрес:***, настоящ адрес ***, български гражданин, със средно образование, разведен, безработен, неосъждан, ЕГН ********** за ВИНОВЕН в това, че на 31.08.2016г. в гр.Левски, обл.Плевен по ул.”Трети март”, на кръстовището с ул.”Христо Ботев”, управлявал лек автомобил „Мерцедес *” с рег. № *, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда – 2,98 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство „Алкотест – дрегер 7510” с фабр.№0260, поради което и на основание чл.343б, ал.1, във връзка с чл.54, ал.1 от НК го ОСЪЖДА на ЕДНА ГОДИНА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА и ГЛОБА в полза на държавата в размер на ДВЕСТА ЛЕВА.

          На основание чл.66 ал.1 от НК ОТЛАГА изпълнението на наложеното наказание лишаване от свобода за срок от ТРИ ГОДИНИ.

На основание чл.67, ал.2 от НК ВЪЗЛАГА възпитателните грижи за условно осъдения на служител от РУ * отговарящ за района по местоживеенето му.

На основание чл.343г, във връзка с чл.37, ал.1, т.7 от НК ЛИШАВА  К.С.З. от правото да управлява МПС за срок от ЕДНА ГОДИНА.

          ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

         

                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ