ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ_26.07._2016 г.

 

Районен съд гр.Левски в публичното съдебно заседание на _двадесет и шести юли_ 2016 г.  в състав:

 

          Председател: НАТАША ПАНЧЕВА

                                    Съдебни заседатели:

                                                

при участието на секретаря _Я.Д._ и прокурора _Мая Тончева_ сложи за разглеждане _н.о.х.д.__270_ по описа за _2016 г._  докладвано от съдия _Панчева.

На именното повикване в _11.00_ часа се явиха:

ЗА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА гр.ЛЕВСКИ – явява се  прокурор Мая Тончева.

ПОДСЪДИМИЯТ И.Й.Н. – явява се лично.

В залата се явява определеният от АК гр.Плевен адвокат Е.Р., определена за служебен защитник на подсъдимия.

АДВОКАТ Р. – Запозната съм с материалите по делото и съм готова да поема защитата на подсъдимия.

ПОДСЪДИМИЯТ – Съгласен съм адвокат Р. да ме защитава.

 

          Съдът намира, че преди хода на делото, с оглед защита процесуалните интереси на подсъдимия, следва да бъде назначена в днешното с.з. при условията на чл.381 от НПК за служебен защитник по делото адвокат Е.Р. ***.

Водим от горното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

НАЗНАЧАВА на основание чл.381, ал.1 от НПК за служебен защитник на подсъдимия И.Й.Н., ЕГН **********, адвокат Е.Р. ***.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

ПРОКУРОРЪТ – Моля да се даде ход на делото.

АДВОКАТ Р. – Моля да се даде ход на делото.

ПОДСЪДИМИЯТ – Да се даде ход на делото.

         

Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

          ОТКРИВА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ

 

СНЕМА САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМИЯ:

И.Й.Н. роден на *** ***, с постоянен и настоящ адрес ***, българин, български гражданин, със средно образование, неженен, регистриран като едноличен търговец, неосъждан, ЕГН **********.

 

Разяснява на страните правата по чл.274 и чл.275 от НПК.

 

ПРОКУРОРЪТ Не правим отводи на съдебния състав и секретаря. Нямам искания. Представили сме споразумение с подсъдимия и защитника му. Моля споразумението да бъде утвърдено, с произтичащите от това законови последици.

 

АДВОКАТ Р. – Не правя отводи. Няма да сочим нови доказателства. Постигнали сме споразумение с Районна прокуратура гр.Левски, което Ви моля да впишете в съдебния протокол. Моля да възложите на основание чл.67 от НК възпитателните мерки на районния инспектор при РУМВР по местоживеенето на подсъдимия.

 

ПРОКУРОРЪТ – Не възразявам. Основателно е искането.

 

ПОДСЪДИМИЯТ – Не правя отводи, нямам нови искания. Съгласен съм с предложеното от адвокат Р..

 

ПОДСЪДИМИЯТ – Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам  от разглеждане на делото по общия ред.

 

          Съдът намира, че така постигнатото между страните споразумение е пълно и не следва да бъдат внасяни промени в него, като се допълни искането по чл.67 от НК, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение, постигнато по н.о.х.д. №270/2016г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство № ЗМ-140/2016 г. по описа на РУМВР гр.Левски, прокурорска преписка № 610/2016 г. по описа на РП-Левски) между РП-Левски, подсъдимия И.Й.Н., ЕГН **********, и защитника му адвокат Е.Р. ***, съгласно което:

 

 Подсъдимият И.Й.Н., ЕГН **********, се признава за ВИНОВЕН в това, че в периода от неустановен ден от началото на месец май 2016 г. до 08.06.2016г. в частен дом, находящ се в ***, в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила (чл.27, ал.1 – „На територията на Република България е забранено засяването и отглеждането на растения от рода на конопа (канабис), освен в случаите на чл.29, ал.1 от ЗКВНВП” и чл.29, ал.1 – „отглеждането, семепроизводството, вносът и износът на растения и семена от рода на конопа (канабис) със съдържание под 0,2 тегловни процента на тетрахидраканабинол, определено в  листната маса, цветните и плодовите връхчета, се извършват само след разрешение, издадено при условията и по ред, определен с Наредба  на министъра на земеделието и храните”), е отглеждал 190 броя растения от рода на конопа (канабис), с общо тегло на отделената от тях зелена суха листна маса 18,213 грама и със съдържание на активен компонент тетрахидраканабинол 1,5 % на стойност 109,28 лв.

 

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия И.Й.Н.. Деянието е осъществено при форма на вината – пряк умисъл по смисъла на чл.11, ал.2, предл. първо от НК.

 

Деянието съставлява престъпление по чл.354в, ал.1 от НК.

 

НАЛАГА наказание на подсъдимия И.Й.Н., ЕГН **********, за извършеното престъпление на основание чл.354в, ал.1, във връзка с чл.55, ал.1, т.1 от НК –ЕДНА ГОДИНА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА.

 

ОТЛАГА на основание чл.66, ал.1 от НК изпълнението на така наложеното наказание с ТРИ ГОДИНИ изпитателен срок.

 

ВЪЗЛАГА на основание чл.67 от НК възпитателните мерки в срока по чл.66, ал.1 от НК на районния инспектор при РУМВР гр.Левски, по местоживеенето на подсъдимия.

 

НЕ НАЛАГА на основание чл.55, ал.3 от НК по-лекото наказание глоба, което законът предвижда наред с наказанието лишаване от свобода.

 

С деянието не са причинени имуществени вреди.

         

ОТНЕМА на основание чл.53, ал.2, б.„а” от НК в полза на държавата веществените доказателства:

- 18,113 грама наркотичен коноп (марихуана) количество, останало след извършване на експертно изследване за нуждите на назначената физико-химична експертиза (предадени на Централно митническо управление Отдел „МРР-НОП” – лист 137 и 138), които след влизане в сила на споразумението ДА СЕ УНИЩОЖАТ от Агенция „Митници”.

ОТНЕМА на основание чл.53, ал.1, б.„а” от НК в полза на държавата веществените доказателства:

- 98 броя пластмасови чаши; 1 брой пластмасова туба с прозрачна течност; 1 брой торбичка с пръстна маса които се намират на съхранение в РУМВР-Левски – разписка л.130, и Опаковки обект № 2 опаковки, запечатани в полиетиленов плик със силиконов печат № 105 на ОД на МВР гр.Плевен, приложени към материалите по делото и които се намират на съхранение в РУМВР гр.Левски, които след влизане в сила на споразумението ДА СЕ УНИЩОЖАТ.

 

ВЪЗЛАГА на основание чл.189, ал.3 от НПК направените разноски на досъдебното производство общо в размер на 124,57 лв., (от които 55,95 лв. – за извършена съдебна физико-химична експертиза и 64,62 лв. – за извършена съдебно-ботаническа експертиза) – дължими на ОД на МВР гр.Плевен – на подсъдимия И.Й.Н., ЕГН **********.

 

 

ПРОКУРОР:               ЗАЩИТНИК:               ПОДСЪДИМ: 

(М.Тончева)                  (адв.Е.Р.)                           (И.Н.)

 

 

ПРОКУРОРЪТ – Моля да одобрите споразумението.

 

АДВОКАТ Р. – Моля да одобрите споразумението. Същото не противоречи на закона и морала.

 

ПОДСЪДИМИЯТ – Моля да одобрите споразумението.

Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.     

Водим от горното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

          ОДОБРЯВА на основание чл.382 от НПК постигнатото споразумение по н.о.х.д. № 270/2016 г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство № ЗМ-140/2016 г. по описа на РУМВР гр.Левски, прокурорска преписка №610/2016 г. по описа на РП-Левски) между РП-Левски, подсъдимия И.Й.Н., ЕГН **********, и защитника му адвокат Е.Р. ***.

          ПРЕКРАТЯВА на основание чл.24, ал.3 от НПК наказателното производство по н.о.х.д. № 270/2016 г. по описа на РС-Левски.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

         

Протоколът е написан в с.з., което приключи в 11:45 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ: