ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ,   25.08._ 2016 г.

Левченски районен съд в публично съдебно заседание на _двадесет и пети август_ 2016 г. в състав:

 

  Председател: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

        Съдебни заседатели:

 

при участието на секретаря _И.П._ и прокурора _Чавдар Мънев_ сложи за разглеждане _н.о.х._ дело № ­­_308  по описа  за _2016_ год., докладвано от съдия _Атанасова

На именното повикване в  10.30_ часа се явиха:

ЗА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА гр.ЛЕВСКИ – явява се районен прокурор Чавдар Мънев.

ПОДСЪДИМИЯТ  Х.В.Р. – явява се лично и с адвокат С.Х. ***, назначена за служебен защитник на досъдебното производство.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

АДВОКАТ Х. – Да се даде ход на делото. Запозната  съм с делото. Съгласна съм да поема защитата.

ПОДСЪДИМИЯТ – Да се даде ход на делото.

         

Съдът намира, че няма процесуални пречки за даване ход на делото в днешното с.з., поради което

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

Подсъдимият се явява без упълномощен защитник. Настоящото производство е образувано по внесено споразумение от РП-Левски, поради което следва да бъде назначен служебен защитник на подсъдимия на основание чл.382, ал.3 от НПК, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

НАЗНАЧАВА на основание 382, ал.3 от НПК за служебен защитник на подсъдимия Х.В.Р. – адвокат С.Х. ***.

 

          СНЕ СЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМИЯ:

Х.В.Р. роден на *** г. в ***, с постоянен адрес:***, и настоящ адрес:***, българин, български гражданин, с основно образование, безработен, неженен, осъждан, ЕГН **********.

 

На страните се разясняват правата по чл. 274 и чл.275 от НПК.

ПРОКУРОРЪТ Не правим отводи на съдебния състав и секретаря. Нямам искания. Представили сме споразумение с РП гр.Левски. Моля споразумението да бъде утвърдено с произтичащите от това законови последици.

АДВОКАТ Х. – Не правим отводи на съдебни състав. Няма да сочим нови доказателства. Сключили сме споразумение с Районна прокуратура гр.Левски, моля да бъде утвърдено с произтичащите от това законови последици.  

ПОДСЪДИМИЯТ – Не правя отводи, нямам нови искания.

 

ПОДСЪДИМИЯТ – Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам  от разглеждане на делото по общия ред.

 

          Съдът намира, че така постигнатото между страните споразумение е пълно и не следва да бъдат внасяни промени в него, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

          ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение, постигнато по н.о.х.д. №308/2016г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство № ЗМ 72/2016 г. по описа на РУМВР гр.Белене, пр.пр. №656/2016 г. по описа на РП-Левски) между Районна прокуратура гр.Левски, подсъдимия Х.В.Р., ЕГН **********, и защитника му адвокат С.Х. ***, съгласно което:

           Подсъдимият Х.В.Р. се признава за ВИНОВЕН в извършване на престъпление от общ характер за това, че на 17.06.2016 г. в Затвора гр.Белене без надлежно разрешително, издадено от органите по чл.16 от ЗКНВП и в нарушение на разпоредбите на чл.30 от същия закон, държал високорискови наркотични вещества на обща стойност 155,26 лева, както следва:

- 2,30 гр. хероин със съдържание на активния действащ компонент диацетилморфин /DAM/ - 29 %, на стойност 149,5 лв. и

- 0,960 гр. наркотичен коноп (марихуана) със съдържание на активно действащия компонент – тетрахидроканабинол 9,1% на стойност 5,76 лв., като случаят е маловажен.

         

          Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия Х.  В.Р.. Извършено е виновно при форма на вината пряк умисъл.

 

Деянието съставлява престъпление по чл.354а, ал.5, във вр. с ал.3, т.1 от НК на Република България.

 

За извършеното престъпление на подсъдимия Х.В.Р., ЕГН **********, СЕ НАЛАГА наказание на основание чл.354а, ал.5, във вр. с ал.3, т.1, във  вр. с чл.54, ал.1 от НК, ГЛОБА в размер на 1000 лева.

 

С деянието не са причинени имуществени вреди.

 

НА ОСНОВАНИЕ чл.354а, ал.6 от НК се ОТНЕМАТ в полза на държавата веществените доказателства:

- 2,28 гр. хероин, със съдържание на активния действащ компонент (диацетилморфин) – 29 % и 0,860 гр. наркотичен коноп (марихуана) със съдържание на активния действащ компонент тертрахидроканабинол – 9,1 %, поставени в 2 бр. полиетиленови пликчета (1 и 2), запечатани заедно, обозначени с надпис №1, ВД 1. Хероин 2. Марихуана към ХЕ №Н-161/22.06.2016 г. на БНТЛ-ОДМВР гр.Плевен и към ДП №72/2016 г. на РУ-Белене; извършил изследването: И.П., и запечатан със силиконов печат с надпис в него „105 РДВР ПЛЕВЕН” – предадени с приемно-предавателен протокол (л.54) на М.Д. – ст.разследващ полицай в ОД на МВР Плевен.

- 1 бр. прозрачен плик с надпис №2 ВД опаковки към ХЕ № Н-161/22.06.2016 г. на БНТЛ-ОДМВР гр.Плевен и към ДП №72/2016 г. РУ-Белене, извършил изследването (И.П.), запечатан със силиконов печат с надпис „105 РДВР ПЛЕВЕН” в него: опаковкида се унищожат.

 

Направените разноски на досъдебното производство в размер на 81,40 лв., дължими на ОД на МВР гр.Плевен – СЕ ВЪЗЛАГАТ за заплащане на подсъдимия Х.В.Р..

 

 

ПРОКУРОР:               ЗАЩИТНИК:                       ПОДСЪДИМ:   

(Ч.Мънев)                    (адв.С.Х.)                            (Х.Р.)

 

 

          Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.    

Предвид изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

          НА ОСНОВАНИЕ чл.382 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото споразумение по н.о.х.д. № 308/2016 г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство № ЗМ 72/2016 г. по описа на РУМВР гр.Белене, пр.пр. № 656/2016 г. по описа на РП-Левски) между Районна прокуратура гр.Левски, подсъдимия Х.В.Р., ЕГН **********, и защитника му адвокат С.Х. ***.

          НА ОСНОВАНИЕ чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по н.о.х.д. № 308/2016 г. по описа на РС-Левски.

          ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

         

Протоколът е написан в с.з., което приключи в 10.50 часа.

 

СЕКРЕТАР:                          ПРЕДСЕДАТЕЛ: