РЕШЕНИЕ

№ ________

гр. ЛЕВСКИ, _20.06.  2017 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд на _двадесети юни_ през две хиляди и седемнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

                              ЧЛЕНОВЕ:                                       

при секретаря _Ваня Димитрова, в присъствието на прокурора _Чавдар Мънев, като разгледа докладваното от съдия Манолова а.н.д. №_193_ по описа на съда за _2017 год._, и на основание данните по делото и закона

Р Е Ш И:

 

ПРИЗНАВА обвиняемия А.И.А., роден на *** ***, с постоянен и настоящ адрес:***, български гражданин, с начално образование, безработен, живее на семейни начала, неосъждан, ЕГН **********,

за ВИНОВЕН

в това, че на 23.05.2017 г., около 12.50 часа, в  гр. Левски, обл. Плевен, по ул. „Райко Даскалов”, на кръстовище с ул.”Осъм”, в едногодишен срок от наказването му по административен ред с наказателно постановление №17-0293-000063/20.02.2017 г. на началник група към ОДВМР – Плевен, РУ - Левски, влязло в законна сила на 28.03.2017г., за управление на МПС без съответно свидетелство, управлявал МПС - лек автомобил „***”, с рег. №***, без съответно свидетелство за управление на МПС – престъпление по чл.343в, ал.2 от НК.

ОСВОБОЖДАВА на основание чл.78а от НК обвиняемия А.И.А., ЕГН ********** от НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ за извършеното от него престъпление по чл.343в, ал.2 от НК, като му налага административно наказание ГЛОБА в размер на ХИЛЯДА ЛЕВА.

РЕШЕНИЕТО подлежи на жалба и протест пред ПлОС в 15 – дневен срок от днес.

 

 

                                                                             ПРЕДСЕДАТЕЛ: