РЕШЕНИЕ

№ ________

гр. ЛЕВСКИ, _25.06.  2018 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

Районен съд гр. Левски, на _двадесет и пети юни  през две хиляди и осемнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

          ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

                              ЧЛЕНОВЕ:                             

при секретаря _Ваня Димитрова, в присъствието на прокурора _Мая Тончева, като разгледа докладваното от съдия Манолова а.н.д. №_489_ по описа на съда за _2017 год., и на основание данните по делото и закона

Р Е Ш И:

 

ПРИЗНАВА обвиняемия М.Л.Ц., роден на *** ***, с постоянен и настоящ адрес ***, български гражданин, със средно образование, неженен, работи в „Уолтопия” гр.Летница, неосъждан, ЕГН **********

за ВИНОВЕН

в това, че на 30.06.2017г., около 16.10 часа, в с.Петокладенци, обл.Плевен, по ул.”Шипка”, до пътен знак „Край на населено място”, в посока с.Стежерово, управлявал моторно превозно средство - мотоциклет, марка и модел „***, с рама № ***, което не е регистрирано по надлежния ред, съгласно чл.140, ал.1 и сл. от ЗДвП и Наредба №І-45 от 24.03.2000г. за регистрацията, отчета, пускането в движение и спирането от движение на МПС и на ремаркета, теглени от тях – престъпление по чл.345, ал.2, във вр. с ал.1 от НК.

ОСВОБОЖДАВА на основание чл.78а от НК обвиняемия М.Л.Ц. от НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ за извършеното от него престъпление по чл.345, ал.2, ал.1 от НК, като му налага административно наказание ГЛОБА в размер на ХИЛЯДА ЛЕВА.

ОСЪЖДА на основание чл. 189, ал.3 от НПК М.Л.Ц., ЕГН ********** да заплати направените разноски в размер на 24 лв.

РЕШЕНИЕТО подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

                                                  ПРЕДСЕДАТЕЛ: