ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ,   16.08._ 2018 г.

 

Районен съд гр.Левски в публично съдебно заседание на _шестнадесети август_ 2018 г. в състав:

 

  Председател: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

        Съдебни заседатели:

 

при участието на секретаря _Росица Петрова_ и прокурора _Чавдар Мънев_ сложи за разглеждане _н.о.х._ дело № ­­_262_  по описа за _2018_ год., докладвано от съдия _Атанасова._

На именното повикване в _09:30_ часа се явиха:

ЗА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА гр.ЛЕВСКИ – явява се  прокурор Чавдар Мънев.

ПОДСЪДИМИЯТ Б.Е.Б. – лично и с адвокат Р.Р. с пълномощно към досъдебното производство.  

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

АДВОКАТ Р. – Да се даде ход на делото.

ПОДСЪДИМИЯТ – Да се гледа делото.

 

         Съдът намира, че няма пречка да бъде даден ход на делото в днешно с.з.

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

         СНЕ СЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМИЯ:

Б.Е.Б.роден на *** ***, с постоянен адрес:*** и настоящ адрес:***, с българско гражданство, със средно-специално образование, безработен, разведен, осъждан, ЕГН **********.

 

На страните се разясняват правата по чл.274 и чл.275 от НПК.

ПРОКУРОРЪТ Не правим отводи на съдебния състав и секретаря. Нямаме искания. Представили сме споразумение. Моля споразумението да бъде утвърдено с произтичащите от това законови последици.

 

АДВОКАТ Р. – Не правим отводи на съдебния състав. Няма да сочим нови доказателства. Сключили сме споразумение с Районна прокуратура гр.Левски, моля да бъде утвърдено с произтичащите от това законови последици. 

 

ПОДСЪДИМИЯТ – Не правя отводи, нямам нови искания.

Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам от разглеждане на делото по общия ред.

 

          Съдът намира, че така постигнатото между страните споразумение е пълно и не следва да бъдат внасяни промени в него, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

          ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение, постигнато по н.о.х.д. №262/2018г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство № ЗМ-120/2018г. по описа на РУМВР-Левски, пр.пр. №627/2018г. по описа на РП-Левски) между Районна прокуратура гр.Левски, подсъдимия Б.Е.Б., ЕГН ********** и защитника му адвокат Р.Р. от ПлАК, съгласно което:

          Подсъдимият Б.Е.Б., ЕГН **********, се признава за ВИНОВЕН в това, че на неустановена дата на 2018г. придобил и до 06.07.2018г. включително в лек автомобил „***” с рег. №***, паркиран на главен път Е83, км.57+269, след с.Обнова, общ.Левски посока към гр.Плевен, без надлежно разрешително държал огнестрелно оръжие по смисъла на ЗОБВВПИ - 1 бр. пушка с надпис „Baikal” и №044261, 22 калибър с монтирана оптика и заглушител, 1 бр. пистолет, 22 калибър с монтирана оптика и заглушител и 48 бр. патрони 22LR, като същите представляват боеприпаси за огнестрелно оръжие по смисъла на ЗОБВВПИ.

 

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия Б.Е.Б.. Извършено е виновно при форма на вината – пряк умисъл.

 

Деянието съставлява престъпление по чл.339, ал.1 от НК.

 

С престъплението не са причинени имуществени вреди.

 

За извършеното престъпление на подсъдимия Б.Е.Б., ЕГН **********, СЕ НАЛАГА наказание на основание чл.339, ал.1, във връзка с чл.54, ал.1 от НК – ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ТРИ ГОДИНИ.

 

НА ОСНОВАНИЕ чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изпълнението на наложеното наказание лишаване от свобода за срок от ПЕТ ГОДИНИ.

 

НА ОСНОВАНИЕ чл.53, ал.2, б.”а” от НК се ОТНЕМАТ в полза на държавата ВЕЩЕСТВЕНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА: 1 бр. самоделна пушка с надпис „Baikal” с монтирана оптика и заглушител, 1 бр. самоделен пистолет с монтирана оптика и заглушител и 42 бр. малокалибрени патрони, калибър 22LR, 6 бр. малокалибрени гилзи, калибър 22LR /останали след експериментална стрелба по назначената по делото балистична експертиза/, намиращи се на съхранение в РУ на МВР - Левски.

 

Направените разноски на досъдебното производство в размер на 103,90 лв. СЕ ВЪЗЛАГАТ за заплащане на подсъдимия Б.Е.Б..

 

 

ПРОКУРОР:            

(Чавдар Мънев)

 

 

ЗАЩИТНИК:                 

(адв.Р.Р.)

 

 

ПОДСЪДИМ: 

(Б.Е.Б.)

 

 

         Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.

Предвид изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

         НА ОСНОВАНИЕ чл.382 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото споразумение по н.о.х.д. №262/2018г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство № ЗМ-120/2018г. по описа на РУМВР-Левски, пр.пр. №627/2018г. по описа на РП-Левски) между Районна прокуратура гр.Левски, подсъдимия Б.Е.Б., ЕГН ********** и защитника му адвокат Р.Р. от ПлАК.

         НА ОСНОВАНИЕ чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по н.о.х.д. № 262/2018 г. по описа на РС-Левски.

         ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

         

Протоколът е написан в с.з., което приключи в 09:45 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                       ПРЕДСЕДАТЕЛ: