П Р И С Ъ Д А

 

гр. Левски, 09.07.2019г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

РАЙОНЕН СЪД - гр.ЛЕВСКИ, III състав, в публично съдебно заседание на девети юли през две хиляди и деветнадесета година, в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДЕСИСЛАВА НИКОЛАЕВА

              СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 

 

при участието на секретаря Илияна Петрова и прокурора Чавдар Мънев, като разгледа докладваното от съдия Николаева НОХД №218 описа за 2019год. и на основание данните по делото и закона,

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия М.И.М., роден на *** ***, с постоянен адрес:*** и с настоящ адрес:***, българин, с българско гражданство, с основно образование, живее на семейни начала, работи, осъждан, ЕГН:**********, за ВИНОВЕН в това, че на неустановен ден през периода от 01.03.2019 г. до 18.06.2019 г. в с.О., община Л., област П., в дворно място на жилищен дом на ул.”***” № 17, механично, посредством подвързване във водомерен възел, директно към изход, посредством тръба ¾ е отведена вода от УВРМ, с което е осъществил неправомерно присъединяване към водоснабдителната мрежа, собственост на „***” ЕООД гр.П., с което е създал условия за непълно отчитане на потребената вода в имота, поради което на основание чл.234в, ал.1 от НК, във връзка с чл.55, ал.1, т.2, б.”б” от НК го ОСЪЖДА на наказание ПРОБАЦИЯ, със следните ПРОБАЦИОННИ МЕРКИ:

- задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от  ЕДНА ГОДИНА, при периодичност за явяване и подписване на подсъдимия пред пробационен служител – два пъти седмично;

- и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от ЕДНА ГОДИНА.

На основание чл.55, ал.3 от НК НЕ НАЛАГА на подсъдимия М.И.М. предвиденото в чл.234в, ал.1 от НК кумулативно наказание „Глоба”, което законът предвижда наред с наказанието „Лишаване от свобода”.

ОТНЕМА на основание чл.53, ал.1, б.„а” от НК в полза на Държавата веществените доказателства: 1 брой спирателен кран ¾ с монтирани в двете страни метални тръби ¾ с обща дължина 26 см. и 1 бр. гумен маркуч, жълт на цвят с вътрешен диаметър ¾ с дължина 30 см.

ОСЪЖДА подсъдимия М.И.М., със снета по делото самоличност, да заплати на основание чл.189, ал. 3 от НПК в полза на Държавата, по сметка на ОДМВР – Плевен, направените на досъдебното производство разноски в размер на 84,00 лв., както и по сметка на РС – Левски направените в хода на съдебното производство разноски в общ размер на 49,99 лева.

ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране пред Плевенски окръжен съд в 7-дневен срок от днес.

 

 

                                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ: