ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ, _02.07. 2019 г.

Районен съд гр. Левски, ІV състав, в публично съдебно заседание на _втори юли 2019 г. в състав:

 

   Председател: СТОЙКА МАНОЛОВА

                  Съдебни заседатели:С.Т.

                                                          Л.М.

 

при участието на секретаря _Ваня Димитрова_ и прокурора Чавдар Мънев сложи за разглеждане _ч.н.д._№­_186_ по описа  за _2019_ год., докладвано от съдия _Манолова.

На именното повикване в _10.00_ часа се явиха:

 

ЗА РП- ЛЕВСКИ – явява се прокурор Чавдар Мънев.

ОСЪДЕНИЯТ Д.М.Д. – редовно призован – явява се лично и с адв. С.Х., назначен за служебен защитник по н.о.х.д. № 173/2019г. по описа на РС – Левски.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

АДВ.Х. – Запозната съм с делото, ще поема защитата, да се даде ход.

ОСЪДЕНИЯТ – Да се даде ход, да ми се назначи адвокат Х..

 

          Съдът счита, че няма процесуални пречки за даване ход на делото в дн.с.з., като следва да бъде назначен адв.С.Х. за служебен защитник на осъдения, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

          НАЗНАЧАВА на основание чл.94, ал.1, т.6 от НПК за служебен защитник на осъдения Д.М.Д. – адв.С.Х. от ПлАК.

 

 

СНЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ОСЪДЕНИЯ:

Д.М.Д. роден на *** ***, с постоянен адрес:***, понастоящем в Затвора гр.Белене, с българско гражданство, с начално образование, неженен, осъждан, ЕГН **********.

         

На страните се разясняват правата по чл.274 и чл.275 от НПК.

 

ПРОКУРОРЪТ – Не правя отводи на съда, съдебните заседатели и съдебния секретар. Няма да соча нови доказателства, нямам искания по реда на съдебното следствие.

АДВ.Х. – Не правя отводи. Нямаме искания на този етап.

ОСЪДЕНИЯТ – Не правя отвод.

          Съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

ОТКРИВА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ

 

Съдът докладва изискани: справка за изтърпяно наказание лишаване от свобода от Затвора – Белене; информация от ГД” ИН” за осъдения Д.; справка за съдимост ведно с копия от бюлетини за съдимост; справка от НСС по отношение на осъдения Д. ***.

 

ПРОКУРОРЪТ – Ув. г-жо съдия, запозната съм с доказателствата, да се приемат.

АДВ.Х. – Запозната съм, да се приемат, относими са.

ОСЪДЕНИЯТ – Да се приемат.

 

          Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИЕМА изисканите и депозирани писмени доказателства: справка за изтърпяно наказание лишаване от свобода от Затвора Белене; информация от ГД” ИН” за осъдения Д.; справка за съдимост ведно с копия от бюлетини за съдимост; справка от НСС по отношение на осъдения Д. ***.

 

 

ПО ПРИКЛЮЧВАНЕ НА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ:

 

ПРОКУРОРЪТ - Моля да приключите съдебното следствие.

АДВ.Х. – Да приключи делото.

ОСЪДЕНИЯТ – Да приключва.

Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИКЛЮЧВА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ

ДАВА ХОД ЗА ПРЕНИЯ МЕЖДУ СТРАНИТЕ

 

ПРОКУРОРЪТ – Ув. г-жо съдия, ув. съдебни заседатели, поддържам искането за присъединяване на наказанието на основание чл.27 от НК по отношение на Д.М.Д.,*** по н.о.х.д. №173/2019г. на ЛРС, в сила от 27.05.2019г., като на подсъдимия му е наложено наказание лишаване от свобода за срок от  3 месеца, при първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието, за деяние извършено на 10.03.2019г. в Затвора - Белене.        

Предвид обстоятелството, че е извършил престъплението и е осъден с влязла в сила присъда по цитираното по - горе наказание, следва да бъде присъединено изцяло към наложеното наказание към изтърпяваната от осъдения присъда.    

На основание чл.306, ал.1, т.1 и чл.39 от НПК предлагам на съда на основание чл.27 от НК за присъедини изцяло наказанието по н.о.х.д. №173/2019г. на РС - Левски към неизтърпяната част от общото наказание, което търпи в момента, наложено му по ч.н.д. №4700/2017г. на РС – София. В този смисъл моля за вашия съдебен акт.

 

АДВ.Х. – Ув. г-жо председател, моля за се произнесете със съдебен акт, като приложите разпоредбата на чл.27 от НК. Моля за вашия съдебен акт в този смисъл.

 

ПРАВО НА ЗАЩИТА НА ОСЪДЕНИЯ Д.М.Д. – Нямам нищо какво да кажа.

 

ПОСЛЕДНА ДУМА НА ОСЪДЕНИЯ Д.М.Д. – Съжалявам.

 

          Съдът счете делото за изяснено и обяви, че ще се произнесе с определение след съвещание.

          Съдът се оттегли на съвещание.

 

След съвещание съдът, като прецени направеното от РП-Левски предложение за определяне на едно общо наказание по отношение на Д.М.Д., намира за установено следното:

 

По отношение на Д.М.Д.  

със споразумение №27/27.05.2019г., постановено по н.о.х.д. №173/2019г., по описа на РС-Левски, влязло в законна сила на 27.05.2019г., е наложено наказание лишаване от свобода за срок от три месеца, което да изтърпи при първоначален строг режим, за деяние извършено на 10.03.2019г. в Затвора - Белене, на основание чл.354а, ал.3, т.1, във вр. с чл.18, ал.1 от НК.

 

Съдът, като съобрази становището на прокурора и адвокат Х., на осъдения Д., както и събраните по делото писмени доказателства счита искането за основателно.

 

Съгласно разпоредбата на чл.27, ал.1 от НК, когато едно лице извърши престъпление, след като е осъдено с влязла в сила присъда на лишаване от свобода, но преди да е изтърпяло това наказание, съдът присъединява към неизтърпяната част изцяло или отчасти наказанието, ако то е лишаване от свобода. Определеното общо наказание не може да бъде по–малко от наказанието по втората присъда.

Съдът приема, че са налице предпоставките за приложение разпоредбата на чл.27, ал.1 от НК по отношение на Д.М.Д., тъй като осъденият е извършил престъплението след като е осъден на наказание лишаване от свобода, което общо наказание не е изтърпяно.

При това положение следва съдът да присъедини изцяло наказанието лишаване от свобода за срок от три месеца, постановено по н.о.х.д.№173/2019г. по описа на РС – Левски към неизтърпяната част от определеното общо наказание лишаване от свобода, наложено по ЧНД № 4700/2017г. по описа на РС – София.

Предвид изложеното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

           

ПРИСЪЕДИНЯВА на основание чл. 27, ал.2 от НК по отношение на Д.М.Д., ЕГН ********** изцяло наказанието „лишаване от свобода за срок от три месеца по н.о.х.д. №173/2019г., по описа на РС-Левски към неизтърпяната част от определеното общо наказание, наложено по ч.н.д. №4700/2017г. по описа на РС – София.

ОПРЕДЕЛЯ първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

          Протоколът написан в с.з., което приключи в 10.40  часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

                                        СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.

 

                                                                                       2.