О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

гр. Левски, 04.09.2019г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

РАЙОНЕН СЪД - гр.ЛЕВСКИ, III състав, в закрито съдебно заседание на четвърти септември през две хиляди и деветнадесета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДЕСИСЛАВА НИКОЛАЕВА

 

като разгледа докладваното от съдия Николаева ЧНД №291 описа за 2019 год., за да се произнесе, взе предвид следното:

        

Производството е по реда на чл.433 и сл. от НПК, вр. чл.87 от НК.

Образувано е по молба на Т.Х.Б., чрез пълномощник –адв. Б. К. – ЛАК,  с искане да бъде постановена съдебна реабилитация по реда на чл.87 от НК по отношение на всичките му осъждания, съгласно приложено към молбата удостоверение за съдимост.

Съгласно разпоредбата на чл.433, ал.2 от НПК, когато лицето е осъдено с няколко присъди от различни съдилища, компетентен е съдът, който е наложил най-тежкото наказание, а когато наказанията са еднакво тежки – съдът постановил последната присъда. От изисканата служебно от съда актуална справка за съдимост се установява, че най-тежкото наложено на молителя наказание е това постановено по НОХД №537/1986 г. по описа на Районен съд – Враца, а именно наказание Лишаване от свобода за срок от 5 години. Предвид на това и съгласно разпоредбата на чл.433, ал.2 от НПК, компетентен да се произнесе по молбата за съдебна реабилитация е Районен съд – Враца. Производството пред Районен съд – Левски следва да бъде прекратено и делото да бъде изпратено по подсъдност на Районен съд – Враца.

Мотивиран от горното, съдът

 

                                    О П Р Е Д Е Л И:

 

ПРЕКРАТЯВА производството по ЧНД №291/2019г. по описа на Районен съд – гр.Левски.

ИЗПРАЩА делото по подсъдност на Районен съд – Враца.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО не подлежи на обжалване.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: