ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ,   03.07._ 2019 г.

 

Районен съд гр.Левски в публично съдебно заседание на _трети юли_ 2019 г. в състав:

 

  Председател: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

        Съдебни заседатели:

 

при участието на секретаря _Янка Димитрова_ и прокурора _Чавдар Мънев  сложи за разглеждане _н.о.х._ дело № ­­_216  по описа  за _2019_ год., докладвано от съдия _Атанасова

На именното повикване в  11.50_ часа се явиха:

ЗА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА гр.ЛЕВСКИ – явява се  районен прокурор Чавдар Мънев.

ОБВИНЯЕМИЯТ Ю.А.Я. – явява се лично и адвокат М.С. ***, с пълномощно към досъдебното производство.  

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

АДВОКАТ С. – Да се даде ход на делото.

ОБВИНЯЕМИЯТ – Да се гледа делото.

 

         Съдът намира, че няма пречка да бъде даден ход на делото в дн.с.з., поради което

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

СНЕ СЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ОБВИНЯЕМИЯ:

Ю.А.Я. – роден на   *** *** Търново, с постоянен и настоящ адрес:***, с българско гражданство, с начално образование, работи в завод на ************, неженен, неосъждан, ЕГН **********.

         На страните се разясняват правата по чл.274 и чл.275 от НПК.

ПРОКУРОРЪТ Не правим отводи на съдебния състав и секретаря. Нямаме искания. Представили сме споразумение. Моля споразумението да бъде одобрено, с произтичащите от това законови последици.

АДВОКАТ С. – Не правим отводи на съдебния състав. Няма да сочим нови доказателства. Постигнали сме споразумение с Районна прокуратура гр.Левски.

ОБВИНЯЕМИЯТ – Не правя отводи, нямам нови искания.

         Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам  от разглеждане на делото по общия ред.  

 

          Съдът намира, че така постигнатото между страните споразумение е пълно и не следва да бъдат внасяни промени в него, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

          ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение, постигнато по н.о.х.д. №216/2019г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство №ЗМ-61/2019 г. по описа на РУМВР гр.Белене, пр.пр. №325/2019 г. по описа на РП-Левски) между Районна прокуратура гр.Левски, обвиняемия Ю.А.Я., ЕГН **********, и защитника му адвокат М.С. ***, съгласно което:

Обвиняемият Ю.А.Я., ЕГН **********, се признава за ВИНОВЕН в това, че на 30.05.2019 г., около 04.05 часа, в гр.Белене, на ул.„Отец Паисий” пред дом № 11, се заканил с убийство спрямо длъжностно лице, при изпълнение на службата и функциите му по охрана на обществения ред (във връзка с изясняване и вземане на отношение по получен сигнал за нарушаване на нощната тишина) спрямо младши инспектор Ц.З.-Б – полицай в група „Охранителна полиция” при РУ-Б., като й казал: „Само едно ще ти кажа на тебе: аз на парчета ще те направя и на килограм ще те продам” и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от Ю.А.Я., ЕГН **********. Извършено е виновно, при форма на вината – пряк умисъл.

Деянието съставлява престъпление по смисъла на чл.144, ал.3, във връзка с ал.2, във връзка с ал.1 от НК на Република България.

С деянието не са причинени имуществени вреди.

За извършеното престъпление на Ю.А.Я., ЕГН **********, се НАЛАГА наказание на основание чл.144, ал.3, във връзка с ал.2, във връзка с ал.1 от НК, във връзка с чл.54, ал.1, т.1 от НК ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА.

НА ОСНОВАНИЕ чл.66, ал.1 от НК се ОТЛАГА изпълнението на наложеното наказание за срок от ТРИ ГОДИНИ.

НА ОСНОВАНИЕ чл.67, ал.2 от НК ВЪЗЛАГА възпитателните грижи за условно осъдения на служител от РУМВР гр.Белене, отговарящ за района по местоживеенето му.

Веществени доказателства няма приобщени.  

Разноските по делото в размер на 235.20 лева – за изготвена съдебно-психиатрична експертиза – се възлагат за заплащане на обвиняемия Ю.А.Я., ЕГН **********.

 

ПРОКУРОР:            

(Чавдар  Мънев)              

 

 

ЗАЩИТНИК:               

(адвокат М.С.)

 

 

ОБВИНЯЕМ:  

(Ю.А.Я.)

         Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.

Предвид изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

         НА ОСНОВАНИЕ чл.382 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото споразумение по н.о.х.д. № 216/2019г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство № ЗМ-61/2019 г. по описа на РУМВР гр.Белене, пр.пр. №325/2019 г. по описа на РП-Левски) между Районна прокуратура гр.Левски, обвиняемия Ю.А.Я., ЕГН **********, и защитника му адвокат М.С. ***.

         НА ОСНОВАНИЕ чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по н.о.х.д. № 216/2019 г. по описа на РС-Левски.

         ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

                  

Протоколът е написан в с.з., което приключи в 12.10 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:              ПРЕДСЕДАТЕЛ: