ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ,   14.08._ 2019 г.

 

Районен съд гр.Левски в публично съдебно заседание на _четиринадесети август_ 2019 г. в състав:

 

  Председател: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

        Съдебни заседатели:

 

при участието на секретаря _Янка Димитрова_ и прокурора _Чавдар Мънев  сложи за разглеждане _н.о.х._ дело № ­­_279  по описа  за _2019_ год., докладвано от съдия _Атанасова

На именното повикване в  10.30_ часа се явиха:

ЗА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА гр.ЛЕВСКИ – явява се   районен прокурор Чавдар Мънев.

ОБВИНЯЕМИЯТ А.К.Й. – явява се лично.

ЯВЯВА СЕ адвокат В.З.П. ***, назначен като служебен защитник на обвиняемия на досъдебното производство.  

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

ОБВИНЯЕМИЯТ – Да се гледа делото. Съгласен съм адвокат П. да ме защитава.

АДВОКАТ П. – Запознат съм с материалите по делото и съм съгласен да поема защитата. Да се даде ход на делото.

 

         Съдът намира, че няма пречка да бъде даден ход на делото в днешно с.з. Следва да бъде назначен като служебен защитник на обвиняемия в настоящото съдебно производство адвокат В.З.П. от Плевенска АК, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

         НАЗНАЧАВА на основание чл.384, ал.2 от НПК служебен защитник на обвиняемия А.К.Й., ЕГН **********, адвокат В.З.П. от Плевенска адвокатска колегия.

 

СНЕ СЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ОБВИНЯЕМИЯ:

А.К.Й. – роден на *** ***, с постоянен и настоящ адрес:***, с българско гражданство, с основно образование, работи в Белгия, женен, неосъждан, ЕГН **********.

 

На страните се разясняват правата по чл.274 и чл.275 от НПК.

ПРОКУРОРЪТ Не правим отводи на съдебния състав и секретаря. Нямаме искания. Представили сме споразумение. Моля споразумението да бъде одобрено, с произтичащите от това законови последици.

АДВОКАТ П. – Не правим отводи на съдебния състав. Няма да сочим нови доказателства. Постигнали сме споразумение с Районна прокуратура гр.Левски.  

ОБВИНЯЕМИЯТ – Не правя отводи, нямам нови искания.

         Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам  от разглеждане на делото по общия ред.

 

          Съдът намира, че така постигнатото между страните споразумение е пълно и не следва да бъдат внасяни промени в него, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

          ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение, постигнато по н.о.х.д. №279/2019г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство №ЗМ-252/2018 г. по описа на ОДМВР гр.Плевен, пр.пр. №875/2018 г. по описа на РП-Левски) между Районна прокуратура гр.Левски, обвиняемия А.К.Й., ЕГН **********, и защитника му адвокат В.П. от Плевенска АК, съгласно което:

Обвиняемият А.К.Й., ЕГН **********, се признава за ВИНОВЕН в това, че на 27.07.2018г. в гр.Левски, област Плевен, ул.„Цар Калоян”, съзнателно се ползвал пред служители на РУ-Левски, ОДМВР гр.Плевен, а именно мл.експерт В.Н.С. и мл.експерт – С.Б.П., от преправен официален документ – СУМПС № ************** г., издадено на името на С.П.Ц., ЕГН **********, и от неистински официален документ – контролен талон № ******** към описаното СУМПС, на които бил придаден вид, че са издадени на негово име от Сектор „Пътна полиция” – ОДМВР гр.Ловеч за СУМПС № *********** г. и от Сектор „Пътна полиция” – ОДМВР гр.Плевен за контролен талон № ********** към описаното СУМПС, като от него за самото съставяне на документите не може да се търси наказателна отговорност.

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от А.К.Й., ЕГН **********. Извършено е виновно, при форма на вината – пряк умисъл.

Деянието съставлява престъпление по чл.316, във връзка с чл.308, ал.2, във връзка с ал.1 от НК на Република България.

С деянието не са причинени имуществени вреди.

За извършеното престъпление на А.К.Й., ЕГН **********, се НАЛАГА наказание на основание чл.316, във връзка с чл.308, ал.2, във връзка с ал.1, във връзка с чл.54 от НК – ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ДЕСЕТ МЕСЕЦА.

НА ОСНОВАНИЕ чл.66, ал.1 от НК се ОТЛАГА изпълнението на наложеното наказание за срок от ТРИ ГОДИНИ.

НА ОСНОВАНИЕ чл.67, ал.2 от НК ВЪЗЛАГА възпитателните грижи за условно осъдения на служител от РУМВР гр.Л., отговарящ за района по местоживеенето му.

         Разноските по делото в размер на 185,25 лева, от които 29,16 лева – за съдебно-почеркова експертиза и  156,09 лева – за комплексна експертиза – се възлагат за заплащане на обвиняемия А.К.Й.,***.

 

 

ПРОКУРОР:            

(Чавдар Мънев)               

 

 

ЗАЩИТНИК:               

(адв.В.П.)

 

 

ОБВИНЯЕМ:  

(А.К.Й.)

 

 

         Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.

Предвид изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

         НА ОСНОВАНИЕ чл.382 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото споразумение по н.о.х.д. № 279/2019 г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство № ЗМ-252/2018 г. по описа на ОДМВР-Плевен, пр.пр. № 875/2018 г. по описа на РП-Левски) между Районна прокуратура гр.Левски, обвиняемия А.К.Й., ЕГН **********, и защитника му адвокат В.П. от Плевенска АК.

         ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда за одобряване на постигнатото споразумение е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

НА ОСНОВАНИЕ чл.309, ал.4 от НПК ОТМЕНЯ взетата мярка за неотклонение „Подписка” по отношение на А.К.Й..

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда, с което е отменена взетата мярка за неотклонение, подлежи на жалба и протест пред Плевенски окръжен съд в седмодневен срок от днес.

         НА ОСНОВАНИЕ чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по н.о.х.д. № 279/2019 г. по описа на РС-Левски.

         ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда, с което е прекратено производството по делото, подлежи на жалба и протест пред Плевенски окръжен съд в седмодневен срок от днес.

         

Протоколът е написан в с.з., което приключи в 11.00 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:              ПРЕДСЕДАТЕЛ: