п р и с ъ д а

№ ________

 

гр. ЛЕВСКИ,   23.11.  2010 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд на    двадесет и трети ноември   през две хиляди и десета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

       ПРЕДСЕДАТЕЛ:СТОЙКА МАНОЛОВА

                            ЧЛЕНОВЕ: М.Н.

                                               А.Г.

при секретаря Р.П., в присъствието на прокурора    Цветомир Папурков, като разгледа докладваното от съдия Манолова н.д.о.х. №  347 по описа на съда за 2010 год., и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия Р.Ц., ***, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 15.03.2009 г. в *, в дом, находящ се на *, чрез нанасяне на удар със сгъваем нож, причинил на В.Н., с ЕГН ********** ***, средна телесна повреда, изразяваща се в проникващо нараняване в гръдната кухина в междуребрието на Х (десето) и ХІ (единадесето) ребра, поради което и на основание чл.129, ал.2, във вр. с ал.1, във вр. с чл. 2, ал.1, във вр. с чл. 55, ал.1, т.2, б. „б” от НК го ОСЪЖДА на ПРОБАЦИЯ, при следните пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА, с периодичност на явяване и подписване на осъдения пред пробационния служител, или определено от него длъжностно лице два пъти седмично;

- задължителни периодични срещи с пробационен служител  за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА.

На основание чл. 53, б.”а” от НК, веществените  доказателства: 1 бр. сгъваем нож с черна дръжка с дължина 11.2 см. с метално острие, с дължина на острието 10.5 см. и 1 бр. черен калъф за сгъваем нож от плат с дължина 12 см. и ширина 5 см се ОТНЕМАТ в полза на държавата.

На основание чл. 189, ал.3 от НПК ОСЪЖДА подсъдимия Р.Ц. със снета по-горе самоличност да заплати направените деловодни разноски в размер на 1117.67 лв.

ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

                                                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                                                          СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:1.

                                                                                                                 

     

           2.