п р и с ъ д а

№ ________

 

гр. ЛЕВСКИ,    02.05.   2011 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд на    втори май  през две хиляди и единадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

       ПРЕДСЕДАТЕЛ:МАРГАРИТА ДИМИТРОВА

     СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: А.М.

                                                                                             Мария Николаева

 

при секретаря В.Д., в присъствието на прокурора    Чавдар Мънев, като разгледа докладваното от съдия Димитрова н.о.х.д. №  105  по описа за 2011 год., и на основание данните по делото и закона

П Р И С Ъ Д И :

 

          ПРИЗНАВА подсъдимия М.П., ***, ЕГН ********** за ВИНОВЕН в това, че на 19.11.2010 г. в гр.Левски, обл. Плевен, противозаконно отнел чужда движима вещ, която владеел – 1 бр. преносим компютър (лаптоп) „HP”, модел NC 6220, собственост на Г.И. *** стойност 300 лв., като случаят е маловажен, поради което и на основание чл.206, ал.5, във вр. с ал.1, във вр. с чл.55, ал.1, т.2, б.”б” от НК го ОСЪЖДА на наказание ПРОБАЦИЯ със следните пробационни мерки:

- задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от ОСЕМ МЕСЕЦА,  при периодичност за явяване и подписване на подсъдимия пред пробационен служител - два пъти седмично;

- задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от ОСЕМ МЕСЕЦА.

          Признава подсъдимия М.П. за ВИНОВЕН в това, че при условията на продължавано престъпление извършил следните престъпления:

          На 03/04.12.2010 г. от жилищен дом, находящ се  в гр.Левски на ***, отнел от владението на Х.Х. чужди движими вещи – 1 бр. електрожен, ръчна изработка на стойност 300 лв., собственост на Х., без негово съгласие, с намерение противозаконно да го присвои;

          На 06/07.12.2010 г. от жилищен дом, находящ се  в гр.Левски на ***, отнел от владението на А.В. чужди движими вещи – 1 бр. електрожен, ръчна изработка на стойност 150 лв., собственост на В., без негово съгласие, с намерение противозаконно да го присвои;

          На 06/07.12.2010 г. от жилищен дом, находящ се  в гр.Левски на ***, отнел от владението на П.П. чужди движими вещи – 1 бр. електрожен, фабрична изработка на стойност 150 лв. и 1 бр. електрожен, фабрично производство на стойност 180 лв., всичко на обща стойност 330 лв., собственост на П., без негово съгласие, с намерение противозаконно да го присвои, поради което и на основание чл.195, ал.1, т.7, във вр. с чл.194, ал.1, във вр. с чл.26, ал.1, във вр. с чл.28, във вр. с чл.55, ал.1, т.1 от НК го ОСЪЖДА на наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА, което да изтърпи при първоначален СТРОГ РЕЖИМ в затвор от закрит тип.

          На основание чл.23 от НК ОПРЕДЕЛЯ едно общо наказание измежду наложените му с настоящата присъда за деянията по чл.206, ал.5, във вр. с ал.1 от НК и по чл.195, ал.1, т.7, във вр. с чл.194, ал.1, във вр. с чл.26, ал.1, във вр. с чл.28 от НК, най- тежкото от тях, а именно ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА, което да изтърпи при първоначален СТРОГ РЕЖИМ в затвор от закрит тип.

          На основание чл.45 от ЗЗД осъжда подсъдимия М.П. ***, ЕГН ********** да заплати на гражданския ищец Г.И. ***, ЕГН ********** сумата от ТРИСТА ЛЕВА, представляваща обезщетение за причинени имуществени вреди в резултат на деянието – стойността на противозаконно присвоената чужда движима вещ - 1 бр. преносим компютър – лаптоп, марка HP”, модел NC 6220.

          ПОСТАНОВЯВА след влизане на присъдата в сила, да се върнат на неговия собственик – Г.Б. ***, приложените поделото като веществени доказателства: 10 кг. метални отпадъци – силициеви ламарини и ламарини боядисани червен и зелен цвят, ръкохватка за електрожен и щипка маса, намиращи се на съхранение при домакин на РУП – Левски.

          ПОСТАНОВЯВА след влизане на присъдата в сила да се върнат на неговия собственик Х.Х. ***, приложените по делото като веществени доказателства: 1 бр. шина с широчина 2 см. и дължина 31 см., боядисана в сив цвят, сгъната П-образно, намиращи се на съхранение при домакин на РУП – Левски.

          ПОСТАНОВЯВА след влизане на присъдата в сила да се върнат на неговия собственик П.П. ***, приложените по делото като веществени доказателства: 1 бр. вентилатор сив на цвят, 1 бр. ръкохватка от електрожен с прикрепена към нея част от капак на електрожен, боядисан със синя боя, намиращи се на съхранение при домакин на РУП – Левски.

          На основание чл.189, ал.3 от НПК ОСЪЖДА подсъдимия М.П. със снета по делото самоличност да заплати държавна такса върху уваженият размер на гражданския иск в размер на 50 лв., както и направените деловодни разноски в размер на 80 лв.

          ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

                                                 СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:1.

 

                                                                                            2.