ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ, _12.04._ 2011 г.

Левченски районен съд в публичното съдебно заседание на _дванадесети април_ 2011 г. в състав:

                    Председател: СТОЙКА МАНОЛОВА

                              Съдебни заседатели:

при участието на секретаря _Р.П._ и прокурора _Цветомир Папурков_ сложи за разглеждане _н.о.х.д._­ №­­_139_ по описа за 2011г., докладвано от съдия  Манолова

На именното повикване в _11:50_ часа се явиха:

 

ПОДСЪДИМИЯТ П.Г. – лично и с адв. Д.М., назначен за служебен защитник.

ЗА РП-ЛЕВСКИ – явява се районен прокурор Цветомир Папурков.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

 

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото.

АДВ. М.: Да се даде ход на делото.

ПОДСЪДИМИЯТ: Да се даде ход на делото.

 

          Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

                                       ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО:

          НАЗНАЧАВА адв. Д.М. от ПлАК за служебен защитник на подсъдимия П.Г., ЕГН ********** ***.

 

СНЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМИЯ:

 

П.Г. ***, ЕГН **********.

На страните се разясняват правата по чл.274 и 275 от НПК.

 

ПРОКУРОРЪТ: Не правим отводи, нямаме нови искания.

АДВ. М.: Не правим отводи, нямаме нови искания. Моля Ви да одобрите постигнатото споразумение с РП-Левски, като считаме че същото не противоречи на закона и морала.

ПОДСЪДИМИЯТ: Не правя отводи, нямам нови искания.

 

Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

ОТКРИВА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ

           

АДВ. М.: Постигнали сме споразумение с РП - Левски. Моля споразумението да бъде утвърдено с произтичащите от това законови последици.

 

ПОДСЪДИМИЯТ: Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам от разглеждане на делото по общия ред.

 

ПРОКУРОРЪТ: Моля да одобрите споразумението. Считам, че същото не противоречи на закона и морала.

 

        Съдът намира, че така постигнатото между страните споразумение е пълно и не следва да бъдат внасяни промени в него, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

        ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение, постигнато по н.о.х.д. №139/2011г. по описа на РС-Левски между РП-Левски, подсъдимия П.Г. и защитника му адвокат Д.М. от АК гр.Плевен, съгласно което:

          Подсъдимият П.Г. се признава за виновен в това, че при условията на продължавано престъпление в непродължителен период от време, в съучастие като извършител с А.П. с ЕГН ********** *** извършил следното:

          - На 10.11.2010г. в гр.Белене, обл.Плевен отнел от владението на Л.Ш. от ***, чужди движими вещи - 9 бр. кокошки на стойност 58.50 лв., 1 бр. петел на стойност 10.00 лв. и 1 бр. меден котел на стойност 50.00 лв., вещи на обща стойност 118,50 лв., собственост на Ш., без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои.

          - На неустановен ден през месец октомври 2010г. в гр.Белене, обл.Плевен, отнел от владението на А.Д. от ***, чужди движими вещи - 4 бр. кокошки на стойност 26.00 лв. и 1 бр. петел на стойност 10.00 лв., вещи на обща стойност 36.00 лв., собственост на Д., без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои.

          При условията на продължавано престъпление в непродължителен период от време, в съучастие като извършител с А.П. с ЕГН ********** *** и със С.М. с ЕГН ********** *** извършил следното:

          - На неустановен ден през месец октомври 2010г. в гр.Белене, обл.Плевен, отнел от владението на З.А. от ***, чужди движими вещи - 15 бр. кокошки на стойност 97.50 лв., собственост на А., без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои.

- На неустановен ден през месец октомври 2010г. в гр.Белене, обл.Плевен, отнел от владението на Е.А. от ***, чужди движими вещи - 8 бр. кокошки на стойност 52.00 лв., собственост на А., без нейно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, или всичко вещи на обща стойност 304.00 лв., като деянието представлява маловажен случай.

          Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия П.Г.. Извършено е виновно при форма на вината пряк умисъл.

Деянието съставлява престъпление по смисъла на чл.194, ал.3, във вр. с ал.1, във вр. с чл.20, ал.2, във вр. с чл.26, ал.1 от НК на Република България.

Имуществените вреди от престъплението са възстановени.

За извършеното от П.Г., с ЕГН ********** престъпление се налага наказание на основание чл.194, ал.3, във вр. с ал.1, във вр. с чл.20, ал.2, във вр. с чл.26, ал.1, във вр. с чл.54, ал.1 от НК на Република България, а именно наказание ГЛОБА в размер на СТО ЛЕВА.

 

 

ПРОКУРОР:         ЗАЩИТНИК:                  ПОДСЪДИМ:

 

 

          Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.      

Предвид изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

          НА ОСНОВАНИЕ чл.382 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото по н.о.х.д. №139/2011г. по описа на РС-Левски, между РП-Левски, подсъдимия П.Г. и защитника му адвокат Д.М. *** споразумение.

          На основание чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по н.о.х.д. №139/2011г.

          ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

 

Протоколът написан в с.з. и приключи в 12:10 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                                       ПРЕДСЕДАТЕЛ: