ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ, _27.05._ 2011 г.

 

Левченски районен съд в публичното съдебно заседание на _двадесет и седми май_ 2011 г. в състав:

 

                    Председател: СТОЙКА МАНОЛОВА

                                    Съдебни заседатели:

                                                

при участието на секретаря _Р.П._ и прокурора ­­_Цветомир Папурков_ сложи за разглеждане _н.о.х.д._­_189_, по описа на съда за _2011г.,_ докладвано от съдия _МАНОЛОВА_

На именното повикване в _10.30_ часа се явиха:

 

ЗА РП - ЛЕВСКИ – явява се районен прокурор Цветомир Папурков.

ПОДСЪДИМИЯТ – лично и с адв. М., назначен за служебен защитник по досъдебното производство.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

 

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото.

АДВ. М.: Да се даде ход на делото.

ПОДСЪДИМИЯТ: Да се даде ход на делото.

         

Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО:

 

АДВ. М.: Запознат съм с делото. Съгласен съм да поема защитата.

 

Подсъдимият е непълнолетен, по ДП е бил назначен за служебен защитник адв. М.. Внесено е споразумение, сключено между РП-Левски, подсъдимия З.В. и защитникът адв. М., поради което и на посочените основания е задължително участието на защитник в това производство.

          На основание изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

          НАЗНАЧАВА на основание чл.94, ал.1, т.1 от НПК за служебен защитник на подсъдимия З.В. ***, ЕГН **********, адвокат Д.М. от ПАК.

   

СНЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМИЯ:

 

З.В. - ***, ЕГН **********.

 

На страните се разясняват правата по чл.274 и 275 от НПК

 

ПРОКУРОРЪТ: Няма да правим отводи и да сочим нови доказателства. Моля да одобрите споразумението, не противоречи на закона и морала.

АДВ. М.: Не правим отводи. Нямаме нови искания. Да се одобри споразумението, което не противоречи на закона и морала.

ПОДСЪДИМИЯТ: Не правя отводи.

 

Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

ОТКРИВА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ

 

АДВ. М.: Постигнали сме споразумение с РП Левски. Моля споразумението да бъде утвърдено с произтичащите от това законови последици.

 

ПОДСЪДИМИЯТ: Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам от разглеждане на делото по общия ред.

 

ПРОКУРОРЪТ: Моля да одобрите споразумението.

 

          Съдът намира, че така постигнатото между страните споразумение е пълно и не следва да бъдат внасяни промени в него, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

          ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение постигнато по н.о.х.д. №189/2011г. по описа на РС-Левски, между РП-Левски, подсъдимия З.В. и защитника му адвокат М. от ПАК, съгласно което:

          Подсъдимият З.В. се признава за виновен в това, че на 25.04.2011г. в гр. Левски, обл. Плевен, от *, като непълнолетен, но могъл да разбира свойството и значението на деянието си и да ръководи постъпките си и в съучастие като извършител с П.Р. с ЕГН ********** и М.М., с ЕГН **********, отнел чужди движими вещи: 3 броя железни решетки с обща стойност 143.04 лв. от владението на К.К. с ЕГН **********,***, без нейно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието представлява маловажен случай.

          Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия З.В.. Извършено е виновно при форма на вината пряк умисъл.

Деянието съставлява престъпление по смисъла на чл.194, ал.3, във вр. с ал.1, във вр. с чл.63, ал.1, т.4, във вр. с чл.20, ал.2 от НК.

Причинените с деянието имуществени вреди са възстановени.

За извършеното от подсъдимия З.В. престъпление се налага наказание на основание чл.194, ал.3, във вр. с ал.1, във вр. с чл.63, ал.1, т.4, във вр. с чл.20, ал.2, във вр. с чл.55, ал.1, т.2, б.„б”, пр.2 от НК, а именно: обществено порицание”, което да бъде изпълнено чрез прочитане на споразумението в учебното заведение, в което учи: *.

Направените деловодни разноски в размер на 35 лв. се възлагат на подсъдимия  З.В..

 

 

           ПРОКУРОР:                  ЗАЩИТНИК:                  ПОДСЪДИМ:

 

 

          Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.       Предвид изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

          НА ОСНОВАНИЕ чл.382 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото по н.о.х.д. №189 по описа за 2011г. на РС-Левски, между РП-Левски, подсъдимия З.В. и защитника му адвокат М.  споразумение.

          На ОСНОВАНИЕ чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по н.о.х.д. №189/2011г. по описа на РС – Левски, поради одобреното споразумение.

          ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

 

Протоколът написан в с.з. и приключи в 10:50 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                             ПРЕДСЕДАТЕЛ: