ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ,   21.06._ 2011 г.

Левченски районен съд в публично съдебно заседание на _двадесет и първи юни_ 2011 г. в състав:

 

  Председател: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

        Съдебни заседатели:

 

при участието на секретаря _Я.Д._ и прокурора Чавдар Мънев сложи за разглеждане _н.о.х._ дело № ­­_220_ по описа  за _2011_ год., докладвано от съдия _Атанасова_

На именното повикване в  10.00_ часа се явиха:

ПОДСЪДИМИЯТ В.С. – явява се лично и с назначения на досъдебното производство служебен защитник адвокат Д.М. от Плевенска АК.

ПОДСЪДИМИЯТ К.Л. – явява се лично и с назначения на досъдебното производство служебен защитник адвокат Д.М. от Плевенска АК.

ЗА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА гр.ЛЕВСКИ – явява се прокурор Чавдар Мънев.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

АДВОКАТ М. – Да се даде ход на делото. Запознат съм с делото, желая да поема защитата на подсъдимите.

ПОДСЪДИМИЯТ В.С. – Да се даде ход на делото.

ПОДСЪДИМИЯТ К.Л. – Да се даде ход на делото.

 

          Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

          ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

          НАЗНАЧАВА на основание чл.382, ал.3 от НПК за служебен защитник на подсъдимите В.С. и К.Л. – адвокат Д.М. от Плевенска АК.

 

СНЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМИТЕ:

В.С. ***, ЕГН **********.

 

К.Л. ***, ЕГН **********.

 

На страните се разясняват правата по чл. 274 и чл.275 от НПК.

ПРОКУРОРЪТ – Не правим отводи. Нямам искания.

АДВОКАТ М. – Не правим отводи, нямаме нови искания.

ПОДСЪДИМИЯТ В.С. – Не правя отводи, нямам нови искания.

ПОДСЪДИМИЯТ К.Л. – Не правя отводи, нямам нови искания.

 

АДВОКАТ М. Постигнали сме споразумение с РП-Левски. Моля споразумението да бъде утвърдено с произтичащите от това законови последици.

 

ПОДСЪДИМИЯТ В.С. – Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам  от разглеждане на делото по общия ред.

 

ПОДСЪДИМИЯТ К.Л. – Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам  от разглеждане на делото по общия ред.

 

ПРОКУРОРЪТ Моля да одобрите споразумението. Считам, че същото не противоречи на закона и морала.

 

          Съдът намира, че така постигнатото между страните споразумение е пълно и не следва да бъдат внасяни промени в него, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

          ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение, постигнато по н.о.х.д. №220/2011г. по описа на РС-Левски между РП-Левски, подсъдимия В.С., ЕГН **********, подсъдимия К.Л., ЕГН **********, и служебния им защитник адвокат Д.М. ***, съгласно което:

           Подсъдимите В.С. и К.Л. се признават за ВИНОВНИ в това, че на 05.05.2011 г. от пчелин, находящ се в *, след предварителен сговор с И.Х., ЕГН **********, и П.П., ЕГН **********, чрез използване на моторно превозно средство – лек автомобил „Renault *” с рег. № *, отнели чужди движими вещи – 8 броя кошери на стойност 875,00 лв. от владението на Н.Н. от *, негова собственост, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвоят.

          Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимите В.С. и К.Л.. Извършено е виновно при форма на вината пряк умисъл.

 

Деянието, извършено от подсъдимия В.С., съставлява престъпление по смисъла на чл.197, т.3, във връзка с чл.195, ал.1, т.4, пр.1 и т.5, във връзка  чл.194, ал.1 от НК на Република България.

 

Деянието, извършено от подсъдимия К.Л., съставлява престъпление по смисъла на чл.197, т.3, във връзка с чл.195, ал.1, т.4, пр.1 и т.5, във връзка  чл.194, ал.1 от НК на Република България.

 

За извършеното престъпление на подсъдимия В.С., ЕГН **********, се налага наказание при условията на чл.197, т.3, във връзка с чл.195, ал.1, т.4, пр.1 и т.5, във връзка  чл.194, ал.1, във връзка с чл.54 от НК на Република България, ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ТРИ МЕСЕЦА.

НА ОСНОВАНИЕ чл.66 от НК изтърпяването на наказанието лишаване от свобода от В.С. СЕ ОТЛАГА за срок от ТРИ ГОДИНИ.

 

За извършеното престъпление на подсъдимия К.Л., ЕГН **********, се налага наказание при условията на чл.197, т.3, във връзка с чл.195, ал.1, т.4, пр.1 и т.5, във връзка  чл.194, ал.1, във връзка с чл.55, ал.1, т.2, б.”б”, пр.2, във връзка с чл.42а, ал.2, т.1 и т.2, от НК на Република България, ПРОБАЦИЯ със следните пробационни мерки:

- задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА, при периодичност за явяване и подписване на подсъдимия пред пробационен служител ДВА пъти седмично;

- задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА.

ПРОКУРОР:                                            ЗАЩИТНИК:              

(Чавдар Мънев)                             (адв.Д.М.)            

 

 

 

ПОДСЪДИМ:                                          ПОДСЪДИМ:

(В.С.)                                                       (К.Л.)

 

 

 

          Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.    

Предвид изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

          НА ОСНОВАНИЕ чл.382 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото споразумение по н.о.х.д. № 220/2011 г. по описа на РС-Левски между РП-Левски, подсъдимия В.С., ЕГН **********, подсъдимия К.Л., ЕГН **********, и служебния им защитник адвокат Д.М. ***.

          На основание чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по н.о.х.д.№220/2011 г. по описа на РС-Левски.

          ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

         

Протоколът е написан в с.з., което приключи в 10.30 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: