Р А З П О Р Е Ж Д А Н Е

 

            Днес, _01.04.2011г._, в гр.Левски, СТОЙКА МАНОЛОВА, съдия-докладчик по ч.н.д. № _116_ по описа на Районен съд гр. Левски за _2011г._, след като се запознах с молбата от осъдения П., намирам за установено следното:

            В Районен съд гр. Левски е образувано ч.н.д. №116 по описа на съда за 2011г. по постъпила молба от осъдения П.П. за определяне на общо наказание по реда на чл. 25, във вр. с чл. 23 от НК.            

            Съдията – докладчик е разпоредил да се изиска актуална справка за съдимост на осъдения П.П., докладвана на съдията – докладчик днес – на 01.04.2011г.

            От изисканата актуална справка за съдимост по отношение на осъдения П.П. е видно, че с присъда №42/30.11.2010г. постановена по н.о.х.д. №518/2010г. по описа на РС гр.Павликени, влязла в сила на 16.12.2011г. П.П. е осъден на наказание „лишаване от свобода” за срок от три месеца, което да изтърпи при първоначален общ режим, в отворен тип затворническо общежитие. С присъдата на основание чл. 68 от НК е приведено наложеното наказание на П.П. от шест месеца „лишаване от свобода”, което да изтърпи при първоначален общ режим в отворен тип затворническо общежитие. 

            Съгласно разпоредбата на чл.39, ал. 1 от НПК, когато трябва да се определя общо наказание за няколко престъпления, за които има влезли в сила присъди, постановени от различни съдилища, компетентен е съдът, който е постановил присъдата, която последна е влязла в сила.

Видно от писмените доказателства, събрани от съда, по отношение на осъдения П.П. има влезли в сила присъди, постановени от различни съдилища.

Последната влязла в сила присъда е постановена от РС гр. Павликени, който се явява компетентен да разгледа делото.

Следва да се изпрати препис от разпореждането на осъдения П.П..

            Предвид гореизложеното, съдията – докладчик

Р А З П О Р Е Д И :

 

ПРЕКРАТЯВА на основание чл.39, ал.1 от НПК производството по ч.н.д.116 по описа на РС гр. Левски за 2011г..

ИЗПРАЩА ч.н.д.116 по компетентност на РС  гр.Павликени.

КОПИЕ от разпореждането да се изпрати на осъдения П.П..

           

                                    СЪДИЯ - ДОКЛАДЧИК: ____________________