Р А З П О Р Е Ж Д А Н Е

 

         

Днес, 16.06.2011 г., в гр.Левски, М.Д., съдия-докладчик по ЧНД № 224/2011 г.  на Левченски Районен съд, след като се запозна с материалите по делото, намира за установено следното:

Производството по настоящото дело е образувано по депозирана молба от Р.Б., понастоящем изтърпяващ наказание лишаване от свобода в Затвора гр.Плевен, за определяне на общо наказание по реда на чл.306, ал.1, т.1 от НПК.

            След установяване личните данни и самоличността на лицето, депозирало молбата е изискана актуална справка за съдимост по отношение на осъдения. Видно от същата е, че Б. е осъждан с влезли в законна сила присъди, постановени от РС - Левски и РС - Плевен. Последната присъда е постановил РС - Плевен по НОХД №3887/2004 г., влязла в законна сила на 04.01.2010 г.

При това положение съдът счита, че не е компетентен да разгледа и да се произнесе по основателността на молбата на осъдения Б. в производството по чл.306, ал.1, т.1 от НПК. Съобразно правилата на местната подсъдност при определяне на общо наказание, уредени в разпоредбата на чл.39, ал.1 и следващите от НПК, относно наличието на материално - правните предпоставки по чл.25 и чл.23 от НК е компетентен да се произнесе съдът, постановил последната присъда.

            Предвид гореизложеното съдът счита, че на основание чл.42, ал.2 от НПК следва да бъде прекратено съдебното производството по ЧНД №224/2011 г. по описа на РС-Левски, а делото изпратено на компетентния съд, а именно РС - Плевен, поради което

 

                                                                     Р А З П О Р Е Д И:

 

ПРЕКРАТЯВА на основание чл.42, ал.2 от НПК съдебното производство по ЧНД №224/2011 г. по описа на РС - Левски.

ИЗПРАЩА ДЕЛОТО на РС - Плевен по компетентност.

 

                                               

         РАЙОНЕН СЪДИЯ: