П Р И С Ъ Д А

№ ________

 

гр. ЛЕВСКИ,   27.03.   2013 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд на    двадесет и седми март  през две хиляди и тринадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

       ПРЕДСЕДАТЕЛ:МАРГАРИТА ДИМИТРОВА

     СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: А.Г.

                                                                                             Д.М.

 

при секретаря Я.Д., в присъствието на прокурора  Цветомир Папурков  като разгледа докладваното от съдия Димитрова н.о.х.д. №  660  по описа за 2012 год., и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И :

 

          ПРИЗНАВА подсъдимия Г.Г., ***, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на неустановен ден в периода от 01.05.2012 г. до 31.05.2012 г., в гр.Левски, област Плевен, противозаконно присвоил чужди движими вещи, които владеел – сумата от 1440,83лв., собственост на „П.” ЕООД *, ***, с управител С.С. от ***, поради което и на ОСНОВАНИЕ чл.206, ал.1, във връзка с чл.58а, ал.4, във връзка с чл.55, ал.1, т.1 от НК ГО ОСЪЖДА на ЧЕТИРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА.

          НА ОСНОВАНИЕ чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изтърпяването на така определеното наказание по отношение на подсъдимия Г.Г. с ТРИ ГОДИНИ ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК.

          ОСЪЖДА на основание чл.45 от ЗЗД подсъдимия Г.Г. ***, ЕГН **********, ДА ЗАПЛАТИ на ощетеното юридическо лице – гражданския ищец – „П.” ЕООД, със седалище и адрес ***, представлявано от управителя С. ***, ЕГН **********, сумата от 1440,83 лв. (хиляда четиристотин и четиридесет лева и 83 ст.), представляваща обезщетение за причинени имуществени вреди в резултат на деянието.

          НА ОСНОВАНИЕ чл.189, ал.3 от НПК ОСЪЖДА подсъдимия Г.Г. със снета по делото самоличност ДА ЗАПЛАТИ държавна такса върху уважения размер на граждански иск в размер на 57,63 лв.

          ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15-дневен срок от днес.

 

 

                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.

 

 

                                           2.