П Р И С Ъ Д А

№ ________

 

гр. ЛЕВСКИ,   08.05.  2013 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд на    осми май  през две хиляди и тринадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

       ПРЕДСЕДАТЕЛ:МАРГАРИТА ДИМИТРОВА

     СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

 

при секретаря В.Д., в присъствието на прокурора  Диана Мицканова  като разгледа докладваното от съдия Димитрова н.о.х.д. №  143  по описа за 2013 год., и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И :

 

          ПРИЗНАВА подсъдимия П.Б. - ***, ЕГН ********** за ВИНОВЕН в това, че за времето от 08/09.02.2013 г. до 10/11.02.2013 г., в условията на продължавано престъпление, в гр.Белене, обл. Плевен, от стопански постройки на *, отнел чужди движими вещи от владението на собствениците, без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, както следва:

          на 08/09.02.2013 г. от владението на собственика М.Р. от *** – 6 бр. кокошки обикновени и 1 бр. кокошка бройлерна на обща стойност 58 лв.

          на 10/11.02.2013 г. от владението на собственика П.Г. от *** – 6 бр. кокошки обикновени на обща стойност 48 лв., като причинил на собствениците обща вреда в размер на 106 лв. и случаят е маловажен, поради което и на основание чл.194, ал.3, във вр. с ал.1, във вр. с чл.26, ал.1, във вр. с чл.55, ал.1, т.2, б.”б” от НК го ОСЪЖДА на наказание ГЛОБА в полза на държавата в размер на СТО И ПЕТДЕСЕТ ЛЕВА.

ОСЪЖДА на основание чл.45 от ЗЗД подсъдимият П.Б., с постоянен адрес ***, и настоящ адрес ***, ЕГН ********** да заплати на М.Р. ***, ЕГН ********** сумата от 26 лв., представляваща причинени имуществени вреди в резултат на деянието, а именно паричната равностойност на 2 бр. кокошки обикновени на стойност 16 лв. и 1 бр. кокошка бройлерна на стойност 10 лв.

ОСЪЖДА на основание чл.45 от ЗЗД подсъдимият П.Б., с постоянен адрес ***, и настоящ адрес ***, ЕГН ********** да заплати на П.Г.,***, ЕГН ********** сумата от 40 лв., представляваща причинени имуществени вреди в резултат на деянието, а именно паричната равностойност на 5 бр. кокошки обикновени на стойност по 8 лв. всяка.

ОСЪЖДА подсъдимия П.Б. със снета по делото самоличност да заплати държавна такса върху общия размер на уважените граждански искове, а именно сумата от 50 лв.

          На основание чл.189, ал.3 от НПК ОСЪЖДА подсъдимия П.Б. със снета по делото самоличност да заплати направените деловодни разноски на досъдебното производство в размер на 45 лв., както и направените деловодни разноски в съдебното производство в размер на 70 лв.

          ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ: