ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ, _23. 04._ 2013 г.

Левченски районен съд в публичното съдебно заседание на _двадесет и трети април_ 2013 г. в състав:

                    Председател: СТОЙКА МАНОЛОВА

                                   Съдебни заседатели:

 

при участието на секретаря _Р.П._ и прокурора _Чавдар Мънев_ сложи за разглеждане _н.о.х.д._­№­­_177_ по описа на съда за _2013г._, докладвано от съдия _Манолова_

На именното повикване в _14:35_ часа се явиха:

 

ПОДСЪДИМИЯТ Л.Е. – редовно призован – лично

ЯВЯВА СЕ адв. Ю.М. – назначена за служебен защитник на основание чл.94, ал.1, т.1 от НПК по досъдебно производство №92/2013г. по описа на РП - Левски.

ЗА РП-ЛЕВСКИ – явява се прокурор Чавдар Мънев.

 

АДВ. М.: Запозната съм с делото, желая да поема защитата на подсъдимия Е..

 

Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

          НАЗНАЧАВА на основание чл.94, ал.1, т.1 от НПК за служебен защитник на подсъдимия Л.Е.адв. Ю.М. ***.

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

 

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото.

АДВ. М.: Да се даде ход на делото.

ПОДСЪДИМИЯТ: Да се даде ход на делото.

 

          Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

СНЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМИЯ:

Л.Е. - ***, ЕГН **********.

 

На страните се разясняват правата по чл.274 и 275 от НПК.

 

ПРОКУРОРЪТ: Отводи не правим, искания нямаме.

АДВ. М.: Не правим отводи. Имаме искане да бъде одобрено споразумението.

ПОДСЪДИМИЯТ: Не правя отводи, нямам нови искания.

 

Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

ОТКРИВА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ

           

АДВ. М.: Постигнали сме споразумение с РП - Левски. Моля споразумението да бъде утвърдено с произтичащите от това законови последици.

ПОДСЪДИМИЯТ: Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам от разглеждане на делото по общия ред.

ПРОКУРОРЪТ: Моля да одобрите споразумението. Считам, че същото не противоречи на закона и морала.

 

          Съдът намира, че така постигнатото между страните споразумение е пълно и не следва да бъдат внасяни промени в него, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

        ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение по досъдебно производство №92/2013г. по описа на РП - Левски, постигнато по н.о.х.д. №177/2013г. по описа на РС-Левски между РП-Левски, подсъдимия Л.Е. и защитника му адвокат Ю.М. ***, съгласно което:

          Подсъдимият Л.Е., с ЕГН **********, се признава за ВИНОВЕН в това, че на 18.03.2013г., в гр.Левски, обл.Плевен, като непълнолетен, но могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си и в съучастие като съизвършител с лицето С.К., с ЕГН **********, отнел от владението на Р.Р. ***, чужди движими вещи - 1 бр. акумулаторна батерия и 1 бр. слънчеви очила на обща стойност 84.62 лв., находящи се в лек автомобил „Ауди *” с рег. № *, собственост на М.М., чрез използване на техническо средство /гаечен ключ, преправен ключ за лек автомобил/, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои.

С деянието са причинени имуществени вреди, които са възстановени.

          Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия Л.Е.. Извършено е виновно при форма на вината пряк умисъл.

Деянието съставлява престъпление по смисъла на чл.197, т.3 във вр. с чл.195, ал.1, т.4, пр.2, във вр. с чл.194, ал.1, във вр. с чл.20, ал.2, във вр. с чл.63, ал.1, т.3 от НК.

За извършеното престъпление на подсъдимия Л.Е. се налага наказание при условията на чл.197, т.3 във вр. с чл.195, ал.1, т.4, пр.2, във вр. с чл.194, ал.1, във вр. с чл.20, ал.2, във вр. с чл.63, ал.1, т.3, във вр. с чл.55, ал.1, т.2, б.”б” от НК, а именно ПРОБАЦИЯ, със следните пробационни мерки при условията на чл.55, ал.1, т.2, б.”б”, във вр. с чл.42а, ал.4, във вр. с ал.3, т.1, във вр. с ал.2, т.1, т.2, във вр. с ал.1, във вр. с чл.42б, ал.1 от НК, а именно: задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА с явяване пред пробационен служител 2 пъти седмично и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА.

Разноските по делото общо в размер на 210.14 лв. се възлагат по равно, като подсъдимият Л.Е. следва да заплати разноски в размер на 105.07 лв.

 

ПРОКУРОР:                   ЗАЩИТНИК:                  ПОДСЪДИМ:

         

Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.      

Предвид изложеното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

          НА ОСНОВАНИЕ чл.382 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото по н.о.х.д. №177/2013г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство №92/2013г. по описа на РП-Левски) между РП-Левски, подсъдимия Л.Е. и защитника му адвокат Ю.М. *** споразумение.

          На основание чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по н.о.х.д. №177/2013г.

          ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

 

Протоколът написан в с.з. и приключи в 14:55 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                                       ПРЕДСЕДАТЕЛ: