ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ, _15.05._ 2013 г.

Левченски районен съд в публичното съдебно заседание на _петнадесети май_ 2013 г. в състав:

                    Председател: СТОЙКА МАНОЛОВА

                                  Съдебни заседатели:

 

при участието на секретаря _Р.П._ и прокурора _Цветомир Папурков_ сложи за разглеждане _н.о.х.д._­№­_214_ по описа за 2013г., докладвано от съдия _Манолова._

На именното повикване в _14:30_ часа се явиха:

 

ПОДСЪДИМИЯТ Н.Н. – лично и с адвокат С. с пълномощно към делото.

ЗА РП-ЛЕВСКИ – явява се районен прокурор Цветомир Папурков.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

 

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото.

АДВ. С.: Да се даде ход на делото.

ПОДСЪДИМИЯТ: Да се даде ход на делото.

 

          Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО:

СНЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМИЯ:

 

Н.Н. - ***, ЕГН **********.

 

На страните се разясняват правата по чл.274 и 275 от НПК.

 

ПРОКУРОРЪТ: Не правим отводи, нямаме нови искания. Постигнато е споразумение и моля да го одобрите. Не противоречи на закона и морала.

АДВ. С.: Не правим отводи, нямаме нови искания. Моля да одобрите постигнатото споразумение по изложените съображения.

ПОДСЪДИМИЯТ: Не правя отводи, нямам нови искания.

 

Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

ОТКРИВА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ

           

АДВ. С.: Постигнали сме споразумение с РП - Левски. Моля споразумението да бъде утвърдено с произтичащите от това законови последици.

ПОДСЪДИМИЯТ: Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам от разглеждане на делото по общия ред.

ПРОКУРОРЪТ: Моля да одобрите споразумението. Считам, че същото не противоречи на закона и морала.

 

          Съдът намира, че така постигнатото между страните споразумение е пълно и не следва да бъдат внесени промени в него, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

          ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение по бързо производство №37/2013г. по описа на РП - Левски, постигнато по н.о.х.д. №214/2013г. по описа на РС-Левски между РП-Левски, подсъдимия Н.Н. и защитника му адвокат М.С. ***, съгласно което:

Подсъдимият Н.Н., ЕГН **********, се признава за ВИНОВЕН за това, че:

1. В периода от 17:00 часа на 12.05.2013г. до 19:30 часа на 12.05.2013г. в гр.Левски, обл.Плевен, при условията на продължавано престъпление, предложил на Д.М. от ***, имотна облага в размер на 50.00 лева и дал на А.М. от *** и Е.М. от ***, общо за двамата сума в размер на 50.00 лева и на В.Й. от *** сума в размер на 50.00 лева, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право в полза на политическа партия “Движение за права и свободи” - №40 в бюлетината за изборите за народни представители, проведени на 12.05.2013г.

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия Н.Н.. Извършено е виновно при форма на вината пряк умисъл.

Деянието съставлява престъпление по смисъла на чл.167, ал.2 във вр. с чл.26, ал.1 от НК.

С престъплението не са причинени имуществени вреди.

За извършеното от подсъдимия Н.Н. престъпление се налага наказание на основание чл.167, ал.2 във вр. с чл.26, ал.1, във вр. с чл.55, ал.1, т.2, б.”б” и ал.3, във вр. с чл.42а, ал.4, във вр. с ал.3, т.1, във вр. с ал.2, т.1, т.2 и т.6 във вр. с ал.1 от НК, а именно наказание „пробация” със следните пробационни мерки:

- задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от ТРИ ГОДИНИ, при периодичност на явяване и подписване три пъти седмично;

- задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от ТРИ ГОДИНИ;

- безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 300 часа годишно за срок от 3 /три/ поредни години.

 

2. На неустановен ден в периода от 01.02.2013г. до 12.05.2013г., придобил и до 12.05.2013г. в дома си намиращ се в ***, държал боеприпаси за огнестрелно оръжие - 30 броя боеприпаси за огнестрелно оръжие, калибър 22 LR, без да има за това надлежно разрешение.

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия Н.Н.. Извършено е виновно при форма на вината пряк умисъл.

Деянието съставлява престъпление по смисъла на чл.339, ал.1 от НК.

С престъплението не са причинени имуществени вреди.

За извършеното от подсъдимия Н.Н. престъпление се налага наказание на основание чл.339, ал.1 във вр. с чл.55, ал.1, т.1 от НК, а именно наказание „лишаване от свобода” в размер на ЕДНА ГОДИНА, като на основание чл.66, ал.1 от НК отлага изтърпяването на така наложеното наказание за срок от ТРИ ГОДИНИ.

На основание чл.23, ал.1 от НК на подсъдимия Н.Н., ЕГН **********, се налага едно общо наказание, най-тежкото от двете наказания, а именно:

- „лишаване от свобода” в размер на ЕДНА ГОДИНА, като на основание чл.66, ал.1 от НК отлага изтърпяването на така наложеното наказание за срок от ТРИ ГОДИНИ.

Веществените доказателства: сумата в размер на 280 лева – 10 броя банкноти с номинал от 20 лева и 8 броя банкноти с номинал от 10 лева, на основание чл.53, ал.1, б.„а” НК се ОТНЕМАТ в полза на държавата; 30 броя боеприпаси за огнестрелно оръжие, калибър 22 LR,  които се намират на съхранение в РУП-Левски, на основание чл.53, ал.2, б.„а” НК се ОТНЕМАТ в полза на държавата.

          Разноските в размер на 52.65 лв. се присъждат на подсъдимия Н.Н..

 

ПРОКУРОР:                   ЗАЩИТНИК:                  ПОДСЪДИМ:

 

          Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.      

Предвид изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

          НА ОСНОВАНИЕ чл.382 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото по н.о.х.д №214/2013г. по описа на РС-Левски, между РП-Левски, подсъдимия Н.Н. и защитника му адвокат М.С. *** споразумение.

          На основание чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по н.о.х.д. №214/2013г.

          ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

 

          Протоколът написан в с.з., което приключи в 14:55 часа.

 

СЕКРЕТАР:                                       ПРЕДСЕДАТЕЛ: