РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _29.04._ 2014 г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

          Левченски районен съд в съдебно заседание на _двадесет и девети април_ две хиляди и четиринадесета година в състав:

 

   ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

      СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

 

при секретаря _В.Д._ и в присъствието на прокурора _Цветомир Папурков_, като разгледа докладваното от съдия Манолова а.н.д. №_89_ по описа на съда за _2014г._, за да се произнесе, взе предвид следното:

          На основание данните по делото и закона, съдът

 

Р Е Ш И :

 

          ОСВОБОЖДАВА М.П. ***, ЕГН**********, от НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ за извършено деяние по чл.343б, ал.3 от НК за това, че на 17.01.2014г. в гр. около 21:45 часа в гр. Белене, по ул. „Л. Каравелов”, управлявал МПС – л.а. „Фиат *” с рег. № *, след употреба на наркотични вещества, съдържащи тетрахидроканабинол – карбокси – А9 – ТНС (марихуана, канабис и производни), установено по надлежния ред със съдебно – химическа (токсикологична) експертиза от 23.01.2014г. на Военно медицинска академия - София.

          НАЛАГА на основание чл.78а от НК на М.П. ***, ЕГН**********, административно наказание ГЛОБА в полза на държавата в размер на ХИЛЯДА ЛЕВА.

          На основание чл. 78а, ал.4, във вр. с чл. 343г, във вр. с чл. 343б, ал.3, във вр. с чл. 37, ал.1, т.7 от НК ЛИШАВА М.П. ***, ЕГН********** от право да управлява МПС за срок от ЧЕТИРИ МЕСЕЦА.

          На основание чл. 59, ал.4 от НК при изпълнение на наказанието лишаване от право да управлява МПС ПРИСПАДА времето, през което осъденият е бил лишен да упражнява това право, считано от 17.01.2014г.  

          ОСЪЖДА М.П. ***, ЕГН**********, да заплати направените на досъдебното производство разноски в размер на 314 лв.

          Постановява след влизане в сила на решението веществено доказателство 1 бр. запечатан с тиксо плик с надпис:  Dreger Drug Check 1200STK” С № * да бъде унищожено.

          РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ПОС в 15-дневен срок от днес.

 

                                                                            СЪДИЯ: