П Р И С Ъ Д А

№ ________

 

гр. ЛЕВСКИ,   19.03.   2014 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски на деветнадесети март през две хиляди и четиринадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

       ПРЕДСЕДАТЕЛ: МАРГАРИТА ДИМИТРОВА

    СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

 

при секретаря Р.П., в присъствието на прокурора Чавдар Мънев като разгледа докладваното от съдия Димитрова н.о.х.д. №530 по описа за 2013 год., и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И :

 

          ПРИЗНАВА подсъдимия Р.П., ***, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че в *, като осъден с влязло в сила съдебно решение (спогодба) от 10.12.2010 г. по гр.д. №3716 по описа на РС – Плевен, да заплаща месечна издръжка на свой низходящ – малолетното си дете Б.П., ЕГН ********** по 80 лв., съзнателно не изпълнил задължението си в размер на повече от две месечни вноски, общо 11 /единадесет/ месечни вноски за периода 01.01.2013 г. до 30.11.2013 г. на обща стойност 880 лв., поради което и на основание чл.183, ал.1, във вр. с чл.54, във вр. с чл.42а, ал.2, т.1 и т.2, във вр. с ал.3, т.1 от НК, ГО ОСЪЖДА на наказание ПРОБАЦИЯ със следните пробационни мерки:

- задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА с явяване и подписване на осъдения пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице – два пъти седмично;

- и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА.

          На основание чл.189, ал.3 от НПК ОСЪЖДА подсъдимия Р.П. със снета по делото самоличност да заплати по сметка на Районен съд – Левски направените деловодни разноски в съдебната фаза на процеса, в размер на 10 /десет/ лева.

          ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ: