РЕШЕНИЕ

№ ________

гр. ЛЕВСКИ, _26.05.  2016 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд на _двадесет и шести май  през две хиляди и шестнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

                        ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

                                   ЧЛЕНОВЕ:                                         

при секретаря _В.Д., в присъствието на прокурора _Мая Тончева, като разгледа докладваното от съдия Манолова а.н..д. №_120_ по описа на съда за _2016 год._, и на основание данните по делото и закона

Р Е Ш И:

 

ПРИЗНАВА обвиняемия Х.Н.Х., роден на *** ***, с постоянен и настоящ адрес: ***, българин, български гражданин, със завършен трети клас, безработен,  неженен, неосъждан, ЕГН **********,

за ВИНОВЕН

в това, че на 27.11.2015 г. в ***, не изпълнил Заповед за защита №2 на Районен съд гр. Левски от 17.07.2015 г., издадена по гражданско дело №392/2015 г. по описа на Районен съд гр. Левски за налагане на мярка за защита срещу домашно насилие, с която е задължен на основание чл. 5, ал.1, т.1  от Закона за защита от домашно насилие, да се въздържа от домашно насилие, като със същата заповед му е забранено за срок от 18 месеца да приближава Д.С.С. и малолетните й деца М.Х.Н. и Р. Х.Н., жилището, в което живеят – престъпление по чл.296, ал.1 от НК.

ОСВОБОЖДАВА на основание чл.78а от НК обвиняемия Х.Н.Х. от НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ за извършеното от него престъпление по чл.296, ал.1 от НК, като му налага административно наказание ГЛОБА в размер на ХИЛЯДА ЛЕВА.

РЕШЕНИЕТО подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

 

                                                                             ПРЕДСЕДАТЕЛ: