П Р И С Ъ Д А

№ ________

гр. ЛЕВСКИ, _24.03. 2016 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски на _двадесет и четвърти март  през две хиляди и шестнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

                        ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

                                   ЧЛЕНОВЕ:

                                                            

при секретаря _В.Д., в присъствието на прокурора _Мая Тончева, като разгледа докладваното от съдия Манолова н.о.х.д. №_59_ по описа на съда за _2016   год. и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия К.К.Н., роден на ***г***, с постоянен и настоящ адрес ***, български гражданин, с основно образование, ученик в ***, неженен, не работи, неосъждан, ЕГН ********** за ВИНОВЕН в това, че на 18.11.2015г., в землището на с.Асеновци, обл.Плевен, без редовно писмено позволително от горски фонд – отдел 365, подотдел 3 от държавна горска територия, отсякъл 1.5 пространствени кубически метра акациеви дърва за огрев, на стойност 90лв., като деянието представлява маловажен случай, поради което и на основание чл.235, ал.6, във вр. с ал.1 от НК, във вр. с чл.78а от НК, във вр. с чл.305, ал.5 от НПК го ОСВОБОЖДАВА ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ.

На основание чл.78а от НК налага на подсъдимия К.К.Н. административно наказание ГЛОБА в полза на държавата в размер на ХИЛЯДА ЛЕВА.

Веществените доказателства: 1 бр. конска каруца, оставена на отговорно пазене у К.Н., 1 бр. БМТ „Partner 352”, №2003-246D01766 на съхранение при домакин на РУМВР – Левски, след влизане в сила на присъдата да се върнат на собственика К. П. Н. ***, ЕГН **********.

ОТНЕМА в полза на държавата 1.5 пространствени куб. метра акациеви дърва за огрев, оставени на отговорно пазене у К.Н..

На основание чл.189, ал.3 от НПК ОСЪЖДА подсъдимия К.К.Н. със снета по-делото самоличност да заплати направените деловодни разноски на досъдебното производство в размер на 43.70 лв.

ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

 

                                                                             ПРЕДСЕДАТЕЛ: