ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ, 05.04.2016 г.

Районен съд гр.Левски в публичното съдебно заседание на пети април 2016 г. в състав:

          Председател: МАРГАРИТА ДИМИТРОВА

                          Съдебни заседатели:

 

при участието на секретаря Я.Д. и прокурора Чавдар Мънев сложи за разглеждане н.о.х.д. ­122 по описа за 2016г. докладвано от съдия Димитрова.

На именното повикване в 10:30 часа се явиха:

 

ПОДСЪДИМИЯТ Д.Р.П. – редовно призован – явява се лично.

ЯВЯВА СЕ адв. С.Х. – назначена за служебен защитник на основание чл.94, ал.1, т.6, предл. второ от НПК по досъдебно производство № ЗМ 11/2016г. по описа на РУ на МВР - Белене, пр.пр. №177/2016г. по описа на РП-Левски.

ЗА РП-ЛЕВСКИ – явява се прокурор Чавдар Мънев.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

 

ПРОКУРОРЪТ – Моля да се даде ход на делото.

АДВ. Х. – Моля да се даде ход на делото. Съгласна съм да поема защитата на подсъдимия и в съдебната фаза на процеса.

ПОДСЪДИМИЯТ – Да се даде ход на делото. Съгласен съм същият адвокат да ме представлява и в съдебната фаза на процеса.

 

          Съдът намира, че няма процесуални пречки за даване ход на делото в дн.с.з.

Следва да бъде назначен за служебен защитник на подсъдимия и в съдебната фаза на процеса определения му и назначен за такъв на ДП. Настоящото производство срещу подсъдимия е образувано по повод внесено предложение за решаване на делото със споразумение и защитата му е задължителна, поради което и основанието, на което следва да бъде назначена за служебен защитник на подсъдимия, е чл.382, ал.3 от НПК.

          Предвид гореизложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО:

 

НАЗНАЧАВА на основание чл.382, ал.3 от НПК за служебен защитник на подсъдимия Д.Р.П. – адв. С.Х. ***.

 

СНЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМИЯ:

Д.Р.П. – роден на ***г. в ***, с постоянен и настоящ адрес:***, понастоящем в Затвора гр.Белене, българин, български гражданин, с основно образование, не работи, неженен, осъждан, ЕГН **********.

 

На страните се разясняват правата по чл.274 и 275 от НПК.

ПРОКУРОРЪТ Госпожо съдия, отводи не правя на състава на съда. Нови искания по доказателствата нямам. Представили сме пред вас споразумение, постигнато със защитата на подсъдимия, намирам, че не противоречи на закона и морала, моля да бъде одобрено.

АДВ. Х. – Не правим отводи, нови искания нямаме. Постигнали сме споразумение с РП-Левски, моля същото да бъде одобрено.

ПОДСЪДИМИЯТ – Каквото каза адвокатът ми.

 

АДВ. Х. Постигнали сме споразумение с РП-Левски. Моля споразумението да бъде утвърдено с произтичащите от това законови последици.

 

ПОДСЪДИМИЯТ – Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам от разглеждане на делото по общия ред.

 

ПРОКУРОРЪТМоля да одобрите споразумението. Считам, че същото не противоречи на закона и морала.

 

            Съдът намира, че така постигнатото между страните споразумение е пълно и не следва да бъдат внасяни промени в него, поради което

                                                    ОПРЕДЕЛИ:

 

          ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение, постигнато по н.о.х.д.№122/2016г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство № ЗМ 11/2016г. по описа на РУ на МВР - Белене, пр.пр.№177/2016г. по описа на РП-Левски) между РП-Левски, подсъдимия Д.Р.П. и защитника му адв. С.Х. ***, съгласно което:

ПОДСЪДИМИЯТ Д.Р.П. се признава за ВИНОВЕН в това, че на 07.02.2016г. в Затвора гр.Белене, без надлежно разрешително, издадено от органите по чл.16 от ЗКНВП и в нарушение на разпоредбите на чл.30 от същия Закон, е направил опит да придобие високорискови наркотични вещества – хероин с тегло 0,189 гр., с процентно съдържание на активния, наркотично действащ компонент – диацетилморфин /DAM/ - от 20,0% на стойност 12.29 лева, амфетамин с тегло 0,347 гр., на стойност 10.41 лв., всичко на обща стойност 22.70 лв., като деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини и случаят е маловажен.

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия Д.Р.П.. Извършено е виновно при форма на вината пряк умисъл.

Деянието съставлява престъпление по смисъла на чл.354а, ал.5 във вр. с ал.3, т.1, във вр. с чл.18, ал.1 от НК.

С деянието не са причинени съставомерни имуществени вреди.

За извършеното престъпление на Д.Р.П. се налага наказание при условията на чл.354а, ал.5 във вр. с ал.3, т.1, във вр. с чл.54 от НК, а именно ГЛОБА в размер на ХИЛЯДА ЛЕВА.

На основание чл.354а, ал.6 от НК СЕ ОТНЕМАТ в полза на държавата ВЕЩЕСТВЕНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА – предмет на престъплението, а именно:

- остатъчно количество след експертно изследване от 0,169 гр. хероин, с процентно съдържание на активния, наркотично действащ компонент – диацетилморфин /DAM/ - 20,0%;

- и остатъчното количество след експертно изследване от 0,319 гр. амфетамин, поставени в полиетиленов плик, означен с №1, с надпис ВД амфетамин хероин към ХЕ №Н-33/11.02.2016 на БНТЛ-ОДМВР гр.Плевен и към ДП № ЗМ 11/2016г. - РУМВР-Белене; Извършил изследването: /И.П./, и запечатани със силиконов печат с надпис в него „105-РДВР-ПЛЕВЕН” – предадени с приемо-предавателен протокол на М.Д. – ст.разследващ полицай при ОД на МВР – Плевен, които след влизане в законна сила на споразумението, да се предадат на ЦМУ – Отдел „Борба с наркотрафика” към Агенция „Митници” за унищожаване.

Веществените доказателства: опаковки ФХЕ Н-33/11.02.2016г., поставени в полиетиленов плик с етикет, означен с №2, с надпис: ВД опаковки към ХЕ №Н-33/11.02.16 на БНТЛ-ОДМВР гр.Плевен и към ДП № ЗМ 11/2016г. - РУМВР-Белене и запечатани със силиконов печат с надпис в него „105-РДВР-ПЛЕВЕН”, да останат приложени към делото.

Направените разноски по досъдебното производство в размер на 80.95 лв. се възлагат върху подсъдимия Д.Р.П., които следва да се заплатят по сметка на ОД на МВР - Плевен.

 

 

ПРОКУРОР:                   ЗАЩИТНИК:                  ПОДСЪДИМ:

(Ч. Мънев)                      (адв. Х.)                         (Д. П.)

 

 

Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

          НА ОСНОВАНИЕ чл.382 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото по н.о.х.д. №122/2016г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство № ЗМ 11/2016г. по описа на РУ на МВР - Белене, пр.пр.№177/2016г. по описа на РП-Левски) между РП-Левски, подсъдимия Д.Р.П. и защитника му адв. С.Х. *** споразумение.

          На основание чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по н.о.х.д. №122/2016г. по описа на РС-Левски.

          ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

 

Протоколът написан в с.з. и приключи в 10:50 часа.

 

 

          СЕКРЕТАР:                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ: