РЕШЕНИЕ

гр. ЛЕВСКИ, _13.04. 2017 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

          Районен съд – Левски в съдебно заседание на _тринадесети април, две хиляди и седемнадесета година в състав:

         

ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

              СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

 

при секретаря _В.Д._ и в присъствието на прокурора _Чавдар Мънев, като разгледа докладваното от съдия Манолова а.н.д. №_85_ по описа на съда за _2017 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

          На основание данните по делото и закона, съдът

 

Р Е Ш И :

 

ПРИЗНАВА обвиняемия А.П.Т., роден на ***г***, с постоянен и настоящ адрес ***, български гражданин, със средно образование, студент, работи, неженен, неосъждан, ЕГН ********** за ВИНОВЕН в това, че на 25.12.2016г., около 18.00ч., на път между с.Българене и с.Стежерово, общ.Левски, управлявал МПС - лек автомобил „***”, с рег. № ***, след употреба на наркотични вещества – амфетамин, установено със съдебно – химическа експертиза с рег.№ И-1513/16.02.2017г. на ВМА – София.

ОСВОБОЖДАВА на основание чл.78а от НК обвиняемия А.П.Т., с адрес ***, ЕГН ********** от НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ за извършеното от него престъпление по чл.343б, ал.3 от НК, като му налага административно наказание ГЛОБА в полза на държавата в размер на ХИЛЯДА ЛЕВА.

На основание чл.343г, във вр. с чл.37, ал.1, т.7 от НК ЛИШАВА обвиняемия А.П.Т. със снета по делото самоличност от право да управлява МПС за срок от  ЧЕТИРИ МЕСЕЦA.

На основание чл.59, ал.4 от НК ПРИСПАДА времето през което А.П.Т. е бил лишен по административен ред от възможността да управлява МПС, считано от 25.12.2016г.

Веществените доказателства: 1 бр. запечатан с телбод наркополеви тест „***”, с фабр. №***, след влизане в сила на решението да бъде унищожено.

На основание чл.189, ал.3 от НПК направените разноски на досъдебното производство в размер на 276.92 за изготвяне на съдебно – химическа (токсикологична) експертиза се възлагат на обвиняемия А.П.Т..

          РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ПОС в 15-дневен срок от днес.

         

 

                                                  РАЙОНЕН СЪДИЯ: