ПРОТОКОЛ

                                                            

гр. ЛЕВСКИ,   22.05._ 2017 г.

Районен съд гр.Левски в публично съдебно заседание на _двадесет и втори май_ 2017 г. в състав:

 

   Председател: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

        Съдебни заседатели:

 

при участието на секретаря _Я.Д._ и прокурора ­­_   сложи за разглеждане _н.ч.х._ дело № ­­ 127  по описа  за _2017_ год., докладвано от съдия _Атанасова_

На именното повикване в _11.30_ часа се явиха:

ТЪЖИТЕЛЯТ – лично и с адвокат С. с пълномощно към делото. ЯВЯВА СЕ майката на непълнолетния тъжител.

ПОДСЪДИМИЯТ – лично и с адвокат Ж.Н. с пълномощно към делото.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

АДВОКАТ С. – Да се даде ход на делото.

АДВОКАТ Н. – Да се даде ход на делото.

ПОДСЪДИМИЯТ – Да се гледа делото днес.

 

Съдът намира, че няма пречка да бъде даден ход на делото в дн.с.з., поради което

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

АДВОКАТ С. – Господин съдия, между страните бе постигнато съгласие за прекратяване на наказателното производство, поради постигната спогодба в следния смисъл:

        Подсъдимият К.Ц.Д., ЕГН **********,***, е съгласен да заплати на тъжителя общо сумата от 1500 лева, която сума представлява сбор от обезщетение за претърпените от тъжителя неимуществени вреди, болки и страдания, вследствие на нанесената му телесна повреда от подсъдимия, като в тази сума се включват и направените от тъжителя разноски. Включват се и претърпените от същия имуществени вреди, вследствие на нанесената телесна повреда. Сумата ще бъде изплатена по следния начин: днес в съдебно заседание подсъдимият ще заплати напълно и в брой на тъжителя сумата от 800 лева, остатъкът от 700 лева ще бъде заплатен на тъжителя на седем равни месечни вноски от пето до десето число на месеца, като първата от седемте вноски ще бъде изплатена в интервала от 5-10.07.2017 г.

        Страните се договарят, че неизпълнението в срок на която и да е от периодичните вноски, прави изискуемо цялото задължение.

        Седемте вноски ще бъдат изплащани от подсъдимия по банкова сметка ***, съгласно представеното удостоверение, което Ви моля да приложите като доказателство по делото, копие от което представям на подсъдимия.

 

ТЪЖИТЕЛЯТ М.П. – Съгласен съм с казаното от адвокат С..

 

ПОДСЪДИМИЯТ – Предоставям на М.П. сумата от 800 лева, съгласно казаното по-горе. Съгласен съм с предложената спогодба.

 

ТЪЖИТЕЛЯТ М.П. – Получих сумата от 800 лева.

 

Н.П. – родител – Съгласна съм синът ми М.П. да сключи спогодба така, както предложи адвокат С..

 

С П О Г О Д И Л И   С Е :

 

 

ТЪЖИТЕЛ М.П.:

 

Дал съгласие Н.П.:

 

 

ПОДСЪДИМ К.Д.:

АДВОКАТ С. – Моля да одобрите спогодбата.

АДВОКАТ Н. – Моля да одобрите спогодбата. Подзащитният ми е съгласен.

 

        Съдът намира, че така постигнатата между страните спогодба не противоречи на закона и морала, и като такава следва да бъде одобрена.

        На основание изложеното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

        ПРИЕМА представеното удостоверение от тъжителя, издадено от ЦКБ.

        ОДОБРЯВА постигнатата спогодба между М.И.П., ЕГН **********, със съгласието на неговата майка Н.Ц.П., ЕГН **********,***, и подсъдимия К.Ц.Д., ЕГН **********,***, по силата на която:

        ПОДСЪДИМИЯТ К.Ц.Д., ЕГН **********,***, е съгласен да заплати на тъжителя М.И.П., ЕГН **********, със съгласието на неговата майка Н.Ц.П., ЕГН **********,***, общо сумата от 1500 лева, която сума представлява сбор от обезщетение за претърпените от тъжителя неимуществени вреди, болки и страдания, вследствие на нанесената му телесна повреда от подсъдимия, като в тази сума се включват и направените от тъжителя разноски. Включват се и претърпените от същия имуществени вреди, вследствие на нанесената телесна повреда.

СУМАТА ще бъде изплатена по следния начин: днес в съдебно заседание подсъдимият заплати напълно и в брой на тъжителя сумата от 800 лева.

ОСТАТЪКЪТ от 700 лева ще бъде заплатен от К.Ц.Д. на М.И.П. на седем равни месечни вноски, от пето до десето число на месеца, като първата от седемте вноски следва да бъде изплатена в интервала от 05.07.2017 г. до 10.07.2017 г.

        НЕИЗПЪЛНЕНИЕТО в срок, на която и да е от периодичните вноски, прави изискуемо цялото задължение.

        Седемте вноски следва да бъдат изплащани от подсъдимия по банковата сметка на тъжителя, а именно: IBAN: ***, съгласно представеното удостоверение от ЦКБ.

        ОСЪЖДА подсъдимия К.Ц.Д., ЕГН **********,***, да заплати държавна такса върху размера на обезщетението, а именно държавна такса в размер на 30 лв.

        ПРЕКРАТЯВА производството по делото, поради постигната между страните спогодба.

 

          Протоколът е написан в с.з., което приключи в 11.55 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                     ПРЕДСЕДАТЕЛ: