ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ,  20.04. 2017 г.

Районен съд – Левски в публично съдебно заседание на _двадесети април  2017 г.  в състав:

 

                   Председател:СТОЙКА МАНОЛОВА

                         Съдебни заседатели:

                                                     

при участието на секретаря _В.Д._ и прокурора _Чавдар Мънев  сложи за разглеждане _н.о.х.д.  139  по описа  за _2017_ год., докладвано от съдия _Манолова.

На именното повикване в  10.00_ часа се явиха:

 

ЗА РП-ЛЕВСКИ – явява се прокурор Ч. М..

ПОДСЪДИМИЯТ П.В.Ц. – явява се лично и с адв. П. Д. от АК – Враца с пълномощно от днес.

СВИДЕТЕЛИТЕ И.К.Д., Г.К.Г. и М.Г.Б. – не се явяват.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

 

ПРОКУРОРЪТ – Моля да се даде ход на делото.

АДВ.Д. – Да се даде ход на делото.

ПОДСЪДИМИЯТ Да се даде ход на делото.

 

Съдът счита, че няма процесуални пречки за даване ход на делото в дн.с.з., поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

         СНЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМИЯ:

П.В.Ц. – роден на ***г*** Търново, с постоянен адрес ***, настоящ адрес ***, българин, български гражданин, със средно специално образование, неженен, безработен, неосъждан, ЕГН **********.

 

         Получил съм препис от обвинителния акт, разбирам обвинението. Признавам се за виновен.

 

На страните се разясняват правата по чл.274 и чл.275 от НПК.

 

ПРОКУРОРЪТ – Не правя отводи на състава на съда, нямам искания по доказателствата. В процес на договаряне на споразумение сме със защитата и подсъдимия, което не противоречи на закона и морала.

АДВ.Д. – Не правя отводи. Нямам искания по доказателствата. Не правим възражение за срока за връчване на обвинителния акт. Желаем да сключим споразумение с РП на основание чл.384 от НПК.

ПОДСЪДИМИЯТ – Връчен ми е препис от обвинителния акт. Желая да сключа споразумение с прокурора.

        

Съдът, като взе предвид направеното искане от подсъдимия и становището на представителя на РП-Левски, счита същото за основателно, поради което следва да бъде дадена възможност  да договорят параметрите на споразумението.

         Предвид гореизложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на страните да договорят споразумение.

         ОТКРИВА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ с прочитане на обвинителния акт от прокурора.

 

ПРОКУРОРЪТ – Предлагам споразумение за решаване на н.о.х.д. №139/2017 г. по описа на РС-Левски, (бързо производство №ЗМ 57/2017г. по описа на РУ – Белене, пр.пр.484/2017г. по описа на РП – Левски) между РП – Левски, подсъдимия П.В.Ц., ЕГН ********** и защитника му адв.Д. от ПлАК в следния смисъл:

 

Подсъдимият П.В.Ц., ЕГН ********** се признава за виновен в това, че на 05.04.2017 г., около 18.30 часа, в с.Деков, общ.Белене, по ул. „Н.Г.”, управлявал моторно превозно средство – лек автомобил марка „***”, с рег. №***, с концентрация на алкохол в кръвта над 1.2 на хиляда, а именно 1.6 на хиляда, установено по надлежния ред с химическа експертиза за определяне концентрацията на алкохол в кръвта, протокол №196/11.04.2017г., изготвена от СХЛ към ЦСМП – Плевен.

 

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия П.В.Ц., ЕГН **********. Извършено е виновно, при форма на вината пряк умисъл.

 

Деянието съставлява престъпление по чл.343б, ал.1 от НК.

 

За извършеното престъпление на подсъдимия П.В.Ц., ЕГН **********, да се наложи наказание на основание чл.343б, ал.1, във вр. с чл.55, ал.1, т.1 от НК - ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ТРИ МЕСЕЦА.

 

На основание чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изпълнението на така наложеното наказание с ТРИ ГОДИНИ ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК.

 

На основание чл.67, ал.1 от НК възпитателната работа по отношение на подсъдимия П.В.Ц., ЕГН **********, с адрес ***, през изпитателния срок да се възложи на съответния мл.РИ отговарящ за района по местоживеене на подсъдимия.

 

На основание чл.55, ал.3 от НК да не се НАЛАГА по – лекото наказание глоба, което законът предвижда наред с наказанието лишаване от свобода.

 

         На основание чл.343г, във вр. с чл.343б, ал.1, във вр. с чл.49, във вр. с чл.37, ал.1, т.7 от НК на подсъдимия да се наложи наказание лишаване от право да управлява МПС за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА.

        

На основание чл.59, ал.4 от НК да се приспадне времето през което подсъдимият Ц. е бил лишен по административен ред от възможността да управлява МПС, считано от 05.04.2017г.

 

С деянието не са причинени имуществени вреди.

 

Направените разноски на досъдебното производство в размер 5.00 лева за изготвяне на химическата експертиза да се възложат на подсъдимия П.В.Ц..

 

АДВ.Д. – Действително е постигнато споразумение в изложения по – горе смисъл.

 

ПОДСЪДИМИЯТ – Съгласен съм с така предложеното споразумение. Декларирам, че се отказвам от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

 

 

ПРОКУРОР:                  ЗАЩИТНИК:                  ПОДСЪДИМ:

(Ч.М.)                           (адв. Д.)               (П.Ц.)        

 

 

ПРОКУРОРЪТ – Моля да одобрите споразумението, същото не противоречи на закона и морала.

АДВ.Д. – Моля да одобрите споразумението, същото не противоречи на закона и морала.

ПОДСЪДИМИЯТ – Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписвам споразумението.

 

         Съдът намира, че така постигнатото между страните споразумение е пълно и не следва да бъдат внасяни промени в него, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение, постигнато по н.о.х.д. №139/2017 г. по описа на РС-Левски, (бързо производство №ЗМ 57/2017г. по описа на РУ – Белене, пр.пр.484/2017г. по описа на РП – Левски) между РП – Левски, подсъдимия П.В.Ц., ЕГН ********** и защитника му адв.Д.от ПлАК в следния смисъл:

 

Подсъдимият П.В.Ц., ЕГН ********** се признава за виновен в това, че на 05.04.2017 г., около 18.30 часа, в с.Деков, общ.Белене, по ул. „Н.Г.”, управлявал моторно превозно средство – лек автомобил марка ***”, с рег. №***, с концентрация на алкохол в кръвта над 1.2 на хиляда, а именно 1.6 на хиляда, установено по надлежния ред с химическа експертиза за определяне концентрацията на алкохол в кръвта, протокол №196/11.04.2017г., изготвена от СХЛ към ЦСМП – Плевен.

 

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия П.В.Ц., ЕГН **********. Извършено е виновно, при форма на вината пряк умисъл.

 

Деянието съставлява престъпление по чл.343б, ал.1 от НК.

 

За извършеното престъпление на подсъдимия П.В.Ц., ЕГН **********, се налага наказание на основание чл.343б, ал.1, във вр. с чл.55, ал.1, т.1 от НК - ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ТРИ МЕСЕЦА.

 

На основание чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изпълнението на така наложеното наказание с ТРИ ГОДИНИ ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК.

 

На основание чл.67, ал.1 от НК възпитателната работа по отношение на подсъдимия П.В.Ц., ЕГН **********, с адрес ***, през изпитателния срок се възлага на съответния мл.РИ отговарящ за района по местоживеене на подсъдимия.

 

На основание чл.55, ал.3 от НК не се НАЛАГА по – лекото наказание глоба, което законът предвижда наред с наказанието лишаване от свобода.

 

         На основание чл.343г, във вр. с чл.343б, ал.1, във вр. с чл.49, във вр. с чл.37, ал.1, т.7 от НК на подсъдимия се налага наказание лишаване от право да управлява МПС за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА.

        

На основание чл.59, ал.4 от НК приспада времето през което подсъдимият Ц. е бил лишен по административен ред от възможността да управлява МПС, считано от 05.04.2017г.

 

С деянието не са причинени имуществени вреди.

 

Направените разноски на досъдебното производство в размер 5.00 лева за изготвяне на химическата експертиза се възлагат на подсъдимия П.В.Ц..

 

 

ПРОКУРОР:                  ЗАЩИТНИК:                  ПОДСЪДИМ:

(Ч.М.)                            (адв. Д)                (П.Ц.)        

 

Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

         НА ОСНОВАНИЕ чл.384 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото по н.о.х.д. №139/2017 г. по описа на РС-Левски, (бързо производство №ЗМ – 57/2017г. по описа на РУ – Белене, пр.пр.484/2017г. по описа на РП – Левски) между РП – Левски, подсъдимия П.В.Ц., ЕГН ********** и защитника му адв.Д. от ПлАК споразумение.

ПРЕКРАТЯВА на основание чл.24, ал.3 от НПК наказателното производство по н.о.х.д. №139/2017 г. по описа на РС-Левски, бързо производство №ЗМ 57/2017г. по описа на РУ – Белене, пр.пр.484/2017г. по описа на РП – Левски.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

Протоколът написан в с.з. и приключи в 10.20 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: