П Р И С Ъ Д А

№ ____

 

гр.ЛЕВСКИ, _15.05._ 2018 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски на _петнадесети май_ две хиляди и осемнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: НАТАША ПАНЧЕВА

                       СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

              

при секретаря _Илияна Петрова, в присъствието на прокурора _Мая Тончева, разгледа докладваното от съдия Панчева наказателно _н.о.х.д.__141_ по описа за  2018 г.  и на основание данните по делото и закона

П Р И С Ъ Д И :

 

ПРИЗНАВА подсъдимия М.С.С. роден на *** ***, с постоянен адрес ***, българин, български гражданин, със средно образование, неженен, неосъждан, безработен, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 20.04.2018 г. около 14:20 часа на път ІІІ-3002 при км.21 (преди кръстовището ***), управлявал моторно превозно средство – лек автомобил марка „***”с регистрационни табели ***, след употреба на наркотични вещества – марихуана, установено по надлежния ред с тест Drager DrugCheck 3000” с №ARKM-0261, поради което и на основание чл.343б, ал.3, във вр. с чл.58а, ал.4 и чл.55 от НК го ОСЪЖДА на ТРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, като не налага кумулативно предвиденото наказание „ГЛОБА”.

ОТЛАГА на основание чл.66, ал.1 от НК изпълнението на така наложеното наказание ТРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА с ТРИ ГОДИШЕН ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК.

ВЪЗЛАГА на основание чл.67, ал.1 от НК възпитателните мерки по отношение на подсъдимия М.С.С., със снета по делото самоличност, в изпитателния срок да се изпълняват от районния инспектор по местоживеене на подсъдимия.

ЛИШАВА на основание чл.37, ал.1, т.7 от НК подсъдимия М.С.С., със снета по делото самоличност от право да управлява МПС за срок от ЧЕТИРИ МЕСЕЦА, считано от фактическото отнемане на СУМПС – 20.04.2018 г.

 

ПРИЗНАВА подсъдимия А.Р.Б. роден на *** ***, с постоянен адрес ***, българин, български гражданин, със средно образование, неженен, неосъждан, безработен, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 20.04.2018 г. около 14:20 часа на път ІІІ-3002 при км.21 (преди кръстовището ***), в лек автомобил марка „***”с регистрационни табели ***, без надлежно разрешително, издадено от органите по чл.16 от ЗКНВП и в нарушение на разпоредбите на чл.30 от същия Закон, държал високорискови наркотични вещества – 3,387 гр.наркотичен коноп със съдържание на активния действащ компонент – тетрахидроканабинол 12,2% на стойност 20,322 лева, като случаят е маловажен, поради което и на основание чл.354а, ал.5, във вр. с ал.3, т.1, във вр. с чл.78а от НК го ОСВОБОЖДАВА ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ и му НАЛАГА административно наказание „ГЛОБА” в полза на държавата в размер на ХИЛЯДА ЛЕВА.

ОСЪЖДА на основание чл.189, ал.3 от НПК подсъдимите М.С.С., със снета по делото самоличност и А.Р.Б. да заплатят СОЛИДАРНО по сметка на ОД на МВР гр.Плевен направените разноски в размер на 68,96 лева за изготвената съдебно-физико-химическа експертиза.

Веществените доказателства: 1 бр. Drager DrugCheck 3000” с №ARKM-0261 включващ: сива тръбичка с продължението и разширението, синьо на цвят капаче и опаковка, запечатани в прозрачен плик и полиетиленов с телбод, след влизане в сила на присъдата ДА СЕ УНИЩОЖИ.

- 3,187 грама наркотичен коноп (количеството останало след извършване на експертното изследване за нуждите на държавата) след влизане в сила на присъдата следва ДА СЕ УНИЖОЩИ по надлежния за това ред.

         ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране пред Плевенски ОС в 7-дневен срок от днес.

 

 

                                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: