П Р И С Ъ Д А

№ ________

гр. ЛЕВСКИ, _22.05  2018 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски на _двадесет и втори май  през две хиляди и осемнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

           ПРЕДСЕДАТЕЛ: НАТАША ПАНЧЕВА

                      ЧЛЕНОВЕ:

при секретаря _Илияна Петрова, в присъствието на прокурора Мая Тончева, като разгледа докладваното от съдия Панчева н.о.х.д. №_153 по описа на съда за _2018  год. и на основание данните по делото и закона

П Р И С Ъ Д И:

ПРИЗНАВА подсъдимия С.П.А. роден на *** ***, с постоянен адрес ***, българин, български гражданин, с основно образование, неженен, безработен, неосъждан, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 11.05.2018 г. около 00:35 часа в км.*** на ПП-* в района на с.О., управлява МПС – лек автомобил „***” с рег. № ***, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда – 1,43 на хиляда установено по надлежния ред с техническо средство дрегер „Алкотест” 7410 с фабр. №0267, поради което и на основание чл.343б, ал.1, във вр. с чл.55, ал.1 от НК ГО ОСЪЖДА на наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ТРИ МЕСЕЦА, като не налага кумулативно предвиденото наказание „ГЛОБА”.

ОТЛАГА на основание чл.66, ал.1 от НК изпълнението на така наложеното наказание в ТРИ ГОДИНИ ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК.

ВЪЗЛАГА на основание чл.67, ал.1 от НК възпитателните мерки по отношение на подсъдимия С.П.А., със снета по делото самоличност, в изпитателния срок да се изпълняват от районния инспектор по местоживеене на подсъдимия.

ЛИШАВА на основание чл.343г, във вр. с чл.343б, ал.1, във вр. с чл.37, ал.1, т.7 от НК подсъдимия С.П.А. от право да управлява МПС за срок от ПЕТ МЕСЕЦА, считано от датата на фактическото отнемане на СУМПС – 11.05.2018 г.        

ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 7 – дневен срок от днес.

 

                                                               ПРЕДСЕДАТЕЛ: