П Р О Т О К О Л

 

гр.Левски, 17.04.2018 г.

 

Районен съд гр.Левски, първи състав, в публично съдебно заседание на седемнадесети април две хиляди и осемнадесета година в състав:

              Председател: Наташа Панчева

                                                Съдебни заседатели:                                                                             

 

при участието на секретаря Илияна Петрова прокурора Чавдар Мънев сложи за разглеждане н.о.х. дело № 111 по описа за 2018 год., докладвано от съдия Панчева.

          На именното повикване в 11:10 часа се явиха:

ПОДСЪДИМИЯТ П.Р.М. – редовно призована – явява се лично и с адвокат С.Х. от ПлАК с пълномощно към досъдебното производство.

ЗА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА гр.ЛЕВСКИ – явява се районен прокурор Чавдар Мънев.

 

          ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

ПРОКУРОРЪТ – Моля, да се даде ход на делото.

АДВОКАТ Х. – Да се даде ход на делото.

ПОДСЪДИМИЯТ – Да се даде ход на делото.   

 

          Съдът намира, че са налице процесуалните предпоставки за даване ход на делото в дн.с.з.

          Водим от горното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

          ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

          СНЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМИЯТ:

П.Р.М. – л.к.№*** г. от МВР Плевен – роден на *** г. в гр.С., с постоянен адрес ***, българин, български гражданин, с основно образование, неженен, безработен, неосъждан, ЕГН **********.

 

ПОДСЪДИМИЯТ – Получил съм препис от споразумението, Разбирам обвинението.

На страните се разясняват правата по чл.274 и чл.275 от НПК.

ПРОКУРОРЪТ Ув. г-жо председател, не правим отводи на съдебния състав и секретаря. Нямам нови искания. Представили сме споразумение. Моля споразумението да бъде утвърдено с произтичащите от това законови последици.

АДВ.Х. – Ув. г-жо председател, не правим отводи на съдебния състав, няма да сочим нови доказателства.  Сключили сме споразумение с РП – Левски, моля същото да бъде одобрено.

ПОДСЪДИМИЯТ – Не правя отводи, нямам нови искания. Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам  от разглеждане на делото по общия ред.

 

          Съдът намира, че така постигнатото между страните споразумение е пълно и не следва да бъдат внасяни други промени в него.

          Водим от горното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

         

ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение, постигнато по н.о.х.д. №111/2018г. по описа на РС-Левски, (досъдебно производство №ЗМ-9/2018г. по описа на РУ – Белене и пр.пр. №111/2018 г. по описа на РП – Левски) между РП – Левски представлявана от районен прокурор Чавдар Мънев, подсъдимата П.Р.М., ЕГН ********** и защитникът му адв. С.Х. от ПлАК в следния смисъл:

Подсъдимия П.Р.М., ЕГН ********** се признава за виновен в това, че на 04.02.2018 г. около 05:00 часа в гр.Б., обл.П., на ул.”**” пред дом №* в съучастие с И.В. Б. с ЕГН **********, като извършител отнел чужда движима вещ 1 бр. мобилен телефон марка и модел „***  с ИМЕИ ***, черен на цвят, на стойност 200,00 лева от владението и собственост на И. Н. В. от гр.Б., с намерение противозаконно да го присвои, като употребил за това сила.

 

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимият М.. Извършено е виновно, при форма на вината пряк умисъл.

 

Деянието съставлява престъпление по чл.198, ал.1, във вр. с чл.20, ал.2 от НК.

 

С деянието са причинени имуществени вреди, които са възстановени.

 

За извършеното престъпление на подсъдимия П.Р.М., ЕГН ********** се налага наказание на основание чл.198, ал.1, във вр. с чл.20, ал.2, във вр. с чл.55, ал.1, т.1 от НК – ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ЗА СРОК ШЕСТ МЕСЕЦА.

 

На основание чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изпълнението на така наложеното наказание с ТРИ ГОДИНИ ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК.

 

На основание чл.67, ал.1 от НК възпитателната работа по отношение на подсъдимия П.Р.М., ЕГН **********, през изпитателния срок се възлага на мл.РИ при РУ гр.Б., отговарящ за района на местоживеене на подсъдимия.

 

Разноските в размер на 58,65 лева за изготвената съдебно-оценителна експертиза се възлагат на подсъдимия П.Р.М., ЕГН **********.

 

 

ПРОКУРОР:               ЗАЩИТНИК:             ПОДСЪДИМ:

          (Ч. Мънев)                   (адв.Св.Х.)         (П. М.)

 

Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОДОБРЯВА НА ОСНОВАНИЕ чл.382 от НПК постигнатото по н.о.х.д. №111/2018г. по описа на РС-Левски, (досъдебно производство №ЗМ-9/2018г. по описа на РУ – Белене и пр.пр. №111/2018 г. по описа на РП – Левски) между РП – Левски представлявана от прокурор Чавдар Мънев, подсъдимия П.Р.М., ЕГН ********** и защитникът му адв. С.Х. от ПлАК в следния смисъл:

 

Подсъдимия П.Р.М., ЕГН ********** се признава за виновен в това, че на 04.02.2018 г. около 05:00 часа в гр.Б., обл.П., на ул.”***” пред дом №* в съучастие с И.В. Б. с ЕГН **********, като извършител отнел чужда движима вещ 1 бр. мобилен телефон марка и модел „***  с ИМЕИ ***, черен на цвят, на стойност 200,00 лева от владението и собственост на И. Н.В. от гр.Б., с намерение противозаконно да го присвои, като употребил за това сила.

 

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимият М.. Извършено е виновно, при форма на вината пряк умисъл.

 

Деянието съставлява престъпление по чл.198, ал.1, във вр. с чл.20, ал.2 от НК.

 

С деянието са причинени имуществени вреди, които са възстановени.

 

НАЛАГА на подсъдимия П.Р.М., ЕГН ********** наказание на основание чл.198, ал.1, във вр. с чл.20, ал.2, във вр. с чл.55, ал.1, т.1 от НК - ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ЗА СРОК ШЕСТ МЕСЕЦА.

 

ОТЛАГА на основание чл.66, ал.1 от НК изпълнението на така наложеното наказание с ТРИ ГОДИНИ ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК.

 

ВЪЗЛАГА на основание чл.67, ал.1 от НК възпитателната работа по отношение на подсъдимия П.Р.М., ЕГН **********, през изпитателния срок на мл.РИ при РУ гр.Б., отговарящ за района на местоживеене на подсъдимия.

 

ОСЪЖДА на основание чл.189, ал.3 от НПК подсъдимия  П.Р.М., ЕГН **********, да заплати по сметка на ОД на МВР гр.Плевен направените деловодни разноски в размер на 58,65 лева за изготвената съдебно-оценителна експертиза.

 

ПРЕКРАТЯВА на основание чл.24, ал.3 от НПК наказателното производство по н.о.х.д. №111/2018г. по описа на РС-Левски, (досъдебно производство №ЗМ-9/2018г. по описа на РУМВР – Белене и пр.пр. №111/2018г. по описа на РП - Левски).

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

 

Протоколът написан в с.з. и приключи в 12.10 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                          ПРЕДСЕДАТЕЛ: