П Р И С Ъ Д А

№ _____

гр. ЛЕВСКИ,   08.11.  2018 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд - Левски, на   осми ноември две хиляди и осемнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

       ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

                    Съдебни заседатели:

 

при секретаря Ваня Димитрова, в присъствието на прокурора   , като разгледа докладваното от съдия Манолова н.ч.х.д. №  71  по описа за 2018 год., и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И :

 

ПРИЗНАВА подсъдимия А.Ф.А., роден на ***г***, с постоянен и настоящ адрес ***, български гражданин, със средно образование, женен, неосъждан, ЕГН **********

ЗА ВИНОВЕН  в това, че на 12.07.2017г., около 10.00 часа, на междуселищен път от гр.Левски за с.Асеновци, общ.Левски причинил на Ю.Ю.Т.,***, ЕГН **********, лека телесна повреда: три разкъсно- контузни рани и охлузвания по окосмената част на главата; разкъсно – контузни рани на челото, охлузвания и кръвонасядания по лицето; охлузвания и кръвонасядане на крайниците; открито (с рана) счупване на носните кости и деформация на носната пирамида, изразяваща се в разстройство на здравето извън случаите на чл.128 и чл.129 от НК – престъпление по чл.130, ал.1 от НК, поради което и на основание чл.130, ал.1, във вр. с чл. 78а, ал.1 от НК го ОСВОБОЖДАВА ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ.

На основание чл. 78а от НК налага на подсъдимия А.Ф.А. административно наказание ГЛОБА в полза на държавата в размер на ХИЛЯДА ЛЕВА.

На основание чл.52, във вр. с чл. 45 от ЗЗД ОСЪЖДА подсъдимия А.Ф.А., с постоянен и настоящ адрес ***, български гражданин, със средно образование, женен, неосъждан, ЕГН **********, ДА ЗАПЛАТИ НА тъжителя Ю.Ю.Т.,***, ЕГН ********** сумата от 2000 лв., представляваща обезщетение за причинени неимуществени вреди – болки и страдания, срам и унижение пред съгражданите, ведно със законната лихва, считано от датата на увреждането - 12.07.2017г. до окончателното изплащане на сумата.

ОТХВЪРЛЯ предявения гражданския иск за разликата до 5500 лв. като НЕОСНОВАТЕЛЕН И НЕДОКАЗАН. 

На основание чл.189, ал.3 от НПК ОСЪЖДА подсъдимия А.Ф.А. със снета по-делото самоличност да заплати държавна такса върху уважения размер на гражданският иск – сумата от 80 лв.

На основание чл.189, ал.3 от НПК ОСЪЖДА подсъдимия А.Ф.А. със снета по-делото самоличност да заплати на Ю.Ю.Т. направените деловодни разноски в размер на 1012 лева.

ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

 

                                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: