П Р И С Ъ Д А

№ ____

 

гр. ЛЕВСКИ,  01.06.  2020 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски на  първи юни  през две хиляди и двадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

       ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

 

на секретаря Янка Димитрова  в присъствието на прокурор Чавдар Мънев  разгледа докладваното от съдия Атанасова н.о.х.д. 124  по описа за  2020 г. и на основание данните по делото и закона

П Р И С Ъ Д И :

ПРИЗНАВА подсъдимия Г.Н.А., роден на *** *** Търново, с постоянен и настоящ адрес:***, с българско гражданство, със средно специално образование, неженен, работи в ***********, реабилитиран, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 10.05.2020 г. на пътен участък PVN 2122, км 7, между с.Петокладенци и с.Татари, управлявал МПС – лек автомобил ********** с рег. № ********, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда – 2,49 промила, установено по надлежния ред с Протокол за химическо изследване № 147/14.05.2020 г. на Специализираната химическа лаборатория за алкохол към ЦСМП-Плевен, поради което и на ОСНОВАНИЕ чл.343б, ал.1, във връзка с чл.55, ал.1, т.1 от НК, го ОСЪЖДА на ТРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА.

         НА ОСНОВАНИЕ чл.55, ал.3 от НК не налага предвиденото по-леко наказание глоба, наред с наказанието лишаване от свобода, предвидено в разпоредбата на чл.343б, ал.1 от НК.      

НА ОСНОВАНИЕ чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изпълнението на наложеното наказание лишаване от свобода за срок от ТРИ ГОДИНИ.

НА ОСНОВАНИЕ чл.67, ал.2 от НК ВЪЗЛАГА възпитателните грижи за условно осъдения на служител от РУМВР гр.Белене, отговарящ за района по местоживеенето му.

НА ОСНОВАНИЕ чл.343г, във връзка с чл.37, ал.1, т.7 от НК ЛИШАВА подсъдимия Г.Н.А., със сочена по-горе самоличност, от правото да управлява МПС за срок от ОСЕМ МЕСЕЦА.

При изпълнение на наказанието лишаване от право да управлява МПС на основание чл.59, ал.4 от НК ПРИСПАДА времето, през което Г.Н.А. е бил лишен от правото да управлява МПС по административен ред, считано от 10.05.2020 г.

         ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 7-дневен срок от днес.

         

 

                                                  ПРЕДСЕДАТЕЛ: