ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ,   28.05._ 2020 г.

 

Районен съд гр.Левски в публично съдебно заседание на _двадесет и осми май_ 2020 г. в състав:

 

  Председател: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

        Съдебни заседатели:

 

при участието на секретаря _Янка Димитрова_ и прокурора _Чавдар Мънев  сложи за разглеждане _н.о.х._ дело № ­­_128  по описа  за _2020_ год., докладвано от съдия _Атанасова

На именното повикване в  11.55_ часа се явиха:

ЗА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА гр.ПЛЕВЕН – явява се  прокурор Чавдар Мънев.

ОБВИНЯЕМИЯТ А.И.А. – явява се лично.

ЯВЯВА СЕ адвокат В.П. ***, назначен като служебен защитник на обвиняемия на досъдебното производство. 

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

ПРОКУРОРЪТ Моля да се даде ход на делото.

ОБВИНЯЕМИЯТ А.И.А. – Да се гледа делото. Съгласен съм адвокат П. да ме защитава.

АДВОКАТ П. – Запознат съм с материалите по делото и съм съгласен да поема защитата на обвиняемия А.И.А.. Да се даде ход на делото.

 

         Съдът намира, че няма пречка да бъде даден ход на делото в днешно с.з. Следва да бъде назначен като служебен защитник на обвиняемия в настоящото съдебно производство адвокат В.П. от Плевенска АК, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

         НАЗНАЧАВА на основание чл.384, ал.2 от НПК служебен защитник на обвиняемия А.И.А., ЕГН **********, адвокат В.П. от Плевенска адвокатска колегия.

СНЕ СЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ОБВИНЯЕМИЯ:

А.И.А. – роден на *** *** Търново, с постоянен и настоящ адрес:***, с българско гражданство, с основно образование, безработен, неженен, осъждан, ЕГН **********.

 

На страните се разясняват правата по чл.274 и чл.275 от НПК.

ПРОКУРОРЪТ Не правим отводи на съдебния състав и секретаря. Нямаме искания. Представили сме споразумение. Моля споразумението да бъде одобрено, с произтичащите от това законови последици.

АДВОКАТ П. – Не правим отводи на съдебния състав. Няма да сочим нови доказателства. Постигнали сме споразумение с Районна прокуратура гр.Плевен. Моля да се одобри споразумението.  

ОБВИНЯЕМИЯТ – Не правя отводи, нямам нови искания.

Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам  от разглеждане на делото по общия ред.

 

          Съдът намира, че така постигнатото между страните споразумение е пълно и не следва да бъдат внасяни промени в него, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

          ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение, постигнато по н.о.х.д. №128/2020г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство № 669/2020 г., пр.пр. № В-1537/2020 г. по описа на РП-Плевен, ЗМ 54/2020 г. по описа на РУМВР-Левски) между Районна прокуратура гр.Плевен, обвиняемия А.И.А., ЕГН **********, и защитника му адвокат В.П. от Плевенска АК, съгласно което:

Обвиняемият А.И.А., ЕГН **********, се признава за ВИНОВЕН в това, че на неустановен ден през периода от 30.10.2019 г. до 27.02.2020 г. в гр.Левски, област Плевен, се е разпоредил, чрез продажба на вещ, поставена под запор и оставена му за пазене с Разпореждане на Държавен съдебен изпълнител при Районен съд гр.Левски по изпълнително дело № 42/2013 г. от 19.08.2019 г., по отношение на лек автомобил ********** с рег. № **********, на стойност 1289,10 лв.

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от А.И.А., ЕГН **********. Извършено е виновно, при форма на вината – пряк умисъл.

Деянието съставлява престъпление по смисъла на чл.277, ал.2, във връзка с ал.1 от НК на Република България.

С деянието не са причинени съставомерни имуществени вреди.

 За извършеното престъпление на А.И.А., ЕГН **********, се НАЛАГА наказание на основание чл.277, ал.2, във връзка с ал.1, във връзка с чл.54, ал.1 от НК ГЛОБА в размер на ТРИСТА ЛЕВА.

Направените разноски на досъдебното производство в размер на 82,35 лв. се възлагат за заплащане на обвиняемия А.И.А..

Вещестевни доказателства по делото – няма приобщени.

 

ПРОКУРОР:            

(Чавдар Мънев)               

 

ЗАЩИТНИК:               

(адвокат В.П.)

 

ОБВИНЯЕМ:  

(А.И.А.)

 

         Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.

Предвид изложеното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

         НА ОСНОВАНИЕ чл.382 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото споразумение по н.о.х.д. №128/2020г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство № 669/2020 г., пр.пр. № В-1537/2020 г. по описа на РП-Плевен, ЗМ 54/2020 г. по описа на РУМВР-Левски) между Районна прокуратура гр.Плевен, обвиняемия А.И.А., ЕГН **********, и защитника му адвокат В.П. от Плевенска АК.

         НА ОСНОВАНИЕ чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по н.о.х.д. № 128/2020 г. по описа на РС-Левски.

         ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

 

          Протоколът е написан в с.з., което приключи в 12.10 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:              ПРЕДСЕДАТЕЛ: